Anne Sütünü Artıran Besinler Listesi

En iyi besinler listesinin başında hiç şüphesiz anne sütü gelir. Çünkü, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekten kalp hastalığı, obezite, diyabet gibi birçok hastalık riskini azaltmaya kadar çok sayıda temel avantaj sunar.

En iyi besinler listesinin başında hiç şüphesiz anne sütü gelir. Çünkü, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekten kalp hastalığı, obezite, diyabet gibi birçok hastalık riskini azaltmaya kadar çok sayıda temel avantaj sunar. Uzmanlar, bebeklerin hayatlarının ilk altı ayında anne sütü ile beslenmeleri gerektiğini sürekli vurgulamaktadır. Anne sütünün yeterli faydayı sağlayabilmesi sağlıklı olması oldukça önemlidir. Bazı besinler iyi beslenmenin yanı sıra üretilen anne sütünü artırma potansiyeline sahip oldukları için eksik edilmemelidir. İşte, anne sütünü artıran besinler...

Tahin

Bol kalsiyum içeriği nedeniyle üretilen anne sütü miktarını artırır. Demir açısından zengin pekmezden bile günde iki tatlı kaşığı yenildiğinde, anne sütünü oldukça artırır.

Kuru Baklagiller

Yeşil mercimek, nohut, fasulye ve bezelye dahil olmak üzere kuru baklagiller ve bulgur, fitoöstrojen içerdikleri için emzirirken yemek için iyi besinlerdir. Yine de yüksek gaz potansiyeli nedeniyle anne ve çocuğu buna göre hareket etmelidir.

Kuru Meyveler

Kurutulan meyveler kalsiyum açısından zengindir. Bu sayede anne sütünü de arttırırlar. Örneğin günde 1-2 porsiyon kuru meyve; 2 adet kuru incir ve 4 adet kuru hurma yenilmesi, anne sütüne büyük fayda sağlıyor.

Çemen

Bileşiminde bulunan steroidal maddeler anne sütü üretimi için gerekli olan hormonları artırır. Çemen otu, yemeklere ekleyebileceğiniz veya bitki çaylarının karışımlarında kullanabileceğiniz bir baharattır.

Çörek Otu

Steroidal bileşikleri sayesinde, anne sütü üretimi için gerekli olan hormonların üretimini ve üretilen süt miktarını artırır. Çörek otu, yoğurt ya da diğer yemeklere karıştırılarak tahıl olarak yenebilir. Sütü zenginleştiren ezilmiş olan çörek otunu tercih etmeniz sindirim içinde fayda sağlar.

Yulaf Ezmesi

Bileşimindeki betaglukan, bitkisel östrojen ve diğer bileşenler sayesinde anne sütünün salgılanması için gerekli olan hormonların üretimini destekleyerek hem doğrudan hem de dolaylı olarak anne sütünü artırır. Bağışıklık sistemi kısmen betaglukan tarafından güçlendirilir. Yulaf süt veya yoğurtla yenilebilir, suyla pişirilebilir, meyve ile veya omlete eklenebilir.

Rezene

Rezene tohumunun galaktagogu, süt salgılanmasını sağlayan prolaktin hormonunun ve süt üretimini artıran bir maddenin üretilmesine yardımcı olur. Rezene ile aşılanmış bitki çaylarının günde üç defaya kadar tüketilmesi anne sütüne fayda sağlayan besinler arasındadır.