Saç Sağlığını Korumada Etkili Bitkisel Doğal Maskeler

Her birey, ışıl ışıl parlayan, capcanlı ve sağlıklı gür saçlara sahip olmak ister. Fakat güneş ışınlarına maruz kalan, deniz suyunda canlılığını yitiren ya da çeşitli kimyasallardan dolayı yıpranmış saçlarımızın canlılığını kazanabilmesi için saçlarımız bakım ister.

Her birey, ışıl ışıl parlayan, capcanlı ve sağlıklı gür saçlara sahip olmak ister. Fakat güneş ışınlarına maruz kalan, deniz suyunda canlılığını yitiren ya da çeşitli kimyasallardan dolayı yıpranmış saçlarımızın canlılığını kazanabilmesi için saçlarımız bakım ister. Bunun sağlanabilmesi için yapılabilecek pek çok maske bulunmaktadır. Saç sağlığını korumada etkili bitkisel maskeler nelerdir ve evde en pratik şekilde nasıl hazırlanır gibi sorulara bu yazımızda cevap vereceğiz.

Yumuşacık ve Canlı Saçlar İçin Maske

Yumuşacık ve canlı saçlar için maske olarak yapılabilecek ve hazırlanışı oldukça pratik olan maskelerin başında avokado ve muzlu maske yer almaktadır. Bunun için avokado, muz, biraz zeytinyağı ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin ve daha sonra hazırladığınız bu maskeyi masaj yaparak saçınıza uygulayın. Saçlarınızı duruladıktan sonra elma sirkesi ve suyu karıştırarak hazırladığınız karışımı saçlarınıza yedirip bir süre bekledikten sonra durulayın. Saç sağlığına iyi gelen bu içerikler sayesinde ilk denemede bile farkı göreceksiniz.

Kuru Saçlar İçin Maske

Aloe veranın nem verme özelliği ve kullanımı son dönemlerde oldukça yaygınlaşmıştır. Hem doğal olan hem de oldukça iyi nem veren bu bitkiyi hindistan cevizi yağı ve yoğurt ile karıştırarak saçınıza maske olarak uygularsanız saçınızın kaybetmiş olduğu nemi kazanması ve parlak bir görünüme kavuşması çok kolay olacaktır. Kuru saçlar için maske malzemeleri aşağıda yer almaktadır.

  • 3 ya da 4 yemek kaşığı aloe vera jeli
  • katı halde 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • yarım çay bardağı yoğurt

Tüm malzemeleri karıştırarak doğrudan saçınıza uygulayabilir, 5-10 dakika sonra saçınızı güzelce durulayarak saç bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin Maske

Hepimiz saçlarımızın parlak ve sağlıklı görünmesini isteriz. Bunun için evde de hazırlanabilecek oldukça pratik bir maske tarifi bulunmaktadır. Saç sağlığı için oldukça faydalı olan çileği mayonez ile karıştırarak hazırlanan bu saç maskesi, saçınızın mat görüntüsünü ortadan kaldıracak ve ışıl ışıl parlak saçlara kavuşmanızı sağlayacak. Bunun için blendera çilek ve mayonez ekleyerek karıştırın ve hazırladığınız karışımı 15 dakika saçınızda bekletip durulayın.