E-KPSS Nedir? Kimler Girebilir? Hakkında Detaylar

E-KPSS sınavı, engelli vatandaşlara devlet memuru alanında iş vermek için uygulanan sınavın genel adı olmaktadır. Herhangi bir seviyenin üzerinde fiziksel ya da zihinsel engeli olan kişiler EKPSS sınavına girebilir.

E-KPSS sınavı, engelli vatandaşlara devlet memuru alanında iş vermek için uygulanan sınavın genel adı olmaktadır. Herhangi bir seviyenin üzerinde fiziksel ya da zihinsel engeli olan kişiler EKPSS sınavına girebilir. Başvurular, EKPSS için gerekli şartların sağlanması halinde internet üzerinden ve kurumlardan yapılır. Engellilik raporu bu sırada bulunmalıdır. İşte, EKPSS sınavına dair merak edilen soruların cevabı...

E-KPSS Nedir?

Engelliler, engelli kamu personeli sınavına girerek kamuya açık alanlarda iş başvurusunda bulunabilirler. E-KPSS ise engellilerin devlet kurumlarında çalışmasını sağlayan sınavdır. Bedensel ve zihinsel engelli bireylere uygun koşullarda istihdam olanakları sunulmaktadır. Kurallara göre gerekli şartları sağlayan ve yaşı uygun olanlar sınava girebilir.

E-KPSS, engellilerin devlet kurumlarında çalışabilmeleri için yapılmakta ve engelli kamu çalışanı alımında da kullanılmaktadır. Bu sınav sayesinde engelli bireyler, beceri ve nitelikleri gösterilerek kendilerine uygun pozisyonlara işe alınabilmektedir. Genel yetenek ve genel kültür konularının işlendiği sınavda başarılı olan adaylar kamu kurumlarında çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler.

Adaylar, E-KPSS tarafından belirlenen şartlar gereklidir. Bu koşullar genellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise veya üniversite eğitimi almak, belli bir yaş grubuna ait olmak, resmi belgelerde belirtilen bir engele sahip olmak durumları içeriyor. Şartları yerine getiren kişiler, sınava girmeye hak kazanan engelliler, sınavı geçtikten sonra devlet kurum ve kuruluşlarında iş başvurusunda bulunabilecekler.

E-KPSS Kimler Girebilir?

E-KPSS yönergesi şu şekildedir: Lise, lisans, yüksek lisans eğitimine tabi olmuş olan ve %40 engelli bireyler katılabilir. ÖSYM sitesi üzerinden tarafından yapılan bir sınavdır. Sağlık kuruluşları engelli bireylerin giriş aşamasında rapor ve tespit gereklidir. Devlet kurumu ataması varsa engel dikkate alınarak yerleştirmeye karar verilir.

E-KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, E-KPSS başvurusu için ÖSYM resmi internet sitesi ​​üzerinden yapılabilir. Başvuru sürecinde önemli olan bilgiler internet sitesinde bulunmaktadır.  En az %40 engeli olan sağlık kurulu raporu gereklidir. İş göremezlik raporu ile başvuran adaylara herhangi bir değerlendirme yapılmamaktadır. Sınav ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlara da açık değildir. Başvuru aşamasında raporların ispatı ve bir maluliyet müşahedesi istenmektedir.