Yükselen Burç Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Doğum haritalarımızda birinci ev olarak adlandırılan yükselen burç, doğduğumuz anda Güneş’in doğu ufkunda yükseldiği burca verilen addır. Yaşamımızı büyük oranda etkileyen yükselen burcumuz, kişilik özelliklerimizi ve yeteneklerimizi gösterene burçtur.

Doğum haritalarımızda birinci ev olarak adlandırılan yükselen burç, doğduğumuz anda Güneş’in doğu ufkunda yükseldiği burca verilen addır. Yaşamımızı büyük oranda etkileyen yükselen burcumuz, kişilik özelliklerimizi ve yeteneklerimizi gösterene burçtur.

Yükselen burcumuz, asıl burcumuz haricinde dışarıdan nasıl göründüğümüzü ifade eder. Yani güneş burcumuzdan bağımsız olan bu burç, ne olduğumuzdan ziyade dışarıya nasıl bir izlenim verdiğimizi açıklar. Yükselen burç hesaplama için doğum yerinin ve doğum tarihinin saat ve dakika bilgileri ile birlikte bilinmesi gerekir. Bir dakika bile yükselen burcun üzerinde etkili olduğu için yükselen burcunuzu kesin bir şekilde öğrenmek için doğum bilgilerinizi net olarak bilmeniz gerekir.

Yükselen Burcun Önemi

Yükselen burcun önemi oldukça yüksektir. Çünkü doğrudan kişinin karakter analizini ortaya koyan doğum haritasını etkileyen yükselen burç, diğer evlerin konumunu doğrudan etkilediği için oldukça önemlidir. Yükselen burç, kişinin dışa vurduğu özellikleri, fiziksel özellikleri gibi özelliklerin belirlenmesinde kilit rol oynar. Bu burcun hesaplanması için doğum saati ve dakikası net olarak bilinmelidir. Doğum bilgilerini bilmeyen kişiler, belirli bir saat aralığı söylerse kişinin hayatındaki önemli birtakım olaylardan yola çıkarak doğum saati belirlenir ve yükselen burç hesaplamasında bu saat kullanılır.

Yükselen Burcun Etkileri

Hepimizin sahip olduğu gerçek özellikler kadar dışarıya göstermeyip maskelediğimiz özelliklerimiz de vardır. Yükselen burç, kişinin derinlerindeki karakteri hakkında yorum yapamaz, yükselen burcun anlattığı şey kişinin maske taktıktan sonraki görüntüsüdür.

Yükselen burç, nasıl bir ortamda doğup büyüdüğümüzü gösterir. Yani yükseleni kova olan kişi, yenilikçi ve idealist bir ortamda dünyaya gelmiştir ve çocukluk döneminde de bu ortamın izlerini taşımaya devam eder. Büyüdüğümüz bu ortam da ileriki yaşlarda çevreye karşı gösterdiğimiz tutumlarımızı etkileyecektir.

Yükselen Burcu Nasıl Hesaplanır?

Doğum tarihi, saati ve doğum yerini bilen kişiler yükselen burçlarını astroloji sitelerinden hızla hesaplayabilir. Hesaplama işi astrolojik uzmanlık gerektirdiği için daha doğru bilgi almak için bir astrolog ile görüşmek daha doğru olacaktır. Böylelikle yükselen burcu ile birlikte doğum haritasına da bakarak tüm evleri bir arada değerlendirerek kişi hakkında daha iyi ve ayrıntılı analizler yapmak mümkündür.