Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersiz Türleri

Daha sağlıklı bir yaşam, fit bir görünüm ve dinç bir vücuda sahip olmak için vücudun egzersize ihtiyacı vardır. Vücudun pek çok farklı noktasında kas bulunmasından dolayı farklı egzersiz türleri ile vücutta yer alan tüm noktaları çalıştırabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir yaşam, fit bir görünüm ve dinç bir vücuda sahip olmak için vücudun egzersize ihtiyacı vardır. Vücudun pek çok farklı noktasında kas bulunmasından dolayı farklı egzersiz türleri ile vücutta yer alan tüm noktaları çalıştırabilirsiniz. Kısa süre içerisinde fit bir vücuda sahip olmak için tüm vücudu çalıştıran egzersiz türlerinden sizlere hitap eden egzersiz türlerini yapabilirsiniz. Her gün düzenli olarak egzersiz yapmak vücuttaki kas gelişiminize olumlu yönde etki ederek, kendinizi daha sağlıklı ve daha dinç hissetmenizi sağlar. Sizler de sağlıklı yaşam için tüm vücudu çalıştıran egzersiz türlerini deneyebilirsiniz. Bu egzersiz türleri şu şekildedir;

  • Squat
  • Şınav
  • Yatarak bacak kaldırma
  • Lunge
  • Pedal çevirme
  • Step egzersizi
  • Dumbble shoulder press

Vücut Geliştirme Hareketleri Kaç Set Yapılır?

Egzersiz programlarında düzenli egzersiz yapmak en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu nedenle kendinize ait düzenli bir egzersiz programı oluşturarak gün içerisindeki müsaitliğinize göre sizlere uygun olan vücut geliştirme ve tüm vücudu çalıştıran egzersiz türleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Öncelik olarak egzersize yeni başlayacak olan kişiler için en düşük set hareketlerini yapması tavsiye edilir. Aksi takdirde ilk başlayan kişilerin uzun setli egzersiz yapması kısa vadede hamlama gibi çeşitli problemlere neden olabilir. İlk haftalarda squat ve şınav gibi hareketleri 5 set halinde yapmanız vücudunuz için yeterlidir. İlerleyen dönemlerde vücudunuz bu tempoya ayak uydurduktan sonra yapmış olduğunuz setleri 10 set olarak yapabilirsiniz.

Vücut Geliştirmenin Faydaları Nelerdir?

Düzenli vücut geliştirme egzersizleri yapmak vücuda pek çok fayda sağlar. Bu faydalar arasında en önemlisi kemik sağlığıdır. Düzenli egzersiz sonucunda kemik yoğunluğu artar ve kemikleriniz giderek daha güçlü bir hale gelir. Aynı zamanda Vücutta yer alan fazla yağ, yapılan düzenli egzersiz ile vücuttan atılır. Metabolizma hızlanır ve daha dinç bir vücuda sahip olunur. Vücut geliştirme egzersizleri sadece fiziksel anlamda fayda sağlamaz. Psikolojik olarak da pek çok faydası bulunur. Düzenli yapılan egzersiz endorfin hormonunun çalışmasına olanak sağlar ve stresi azaltarak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.