Avrupa'da En İyi Üniversiteleri Hangileri?

Avrupa, öğrenciler arasında son yıllarda uluslararası çok iyi bir eğitim bölgesi olarak görülüyor. Avrupa'da okumak isteyen öğrenciler ne yapmalı? Hangi ülkeler öne çıkıyor? Hangi üniversiteler hangi alanlarda daha fazla ilgi görüyor? İşte, tüm detaylar...

Avrupa, öğrenciler arasında son yıllarda uluslararası çok iyi bir eğitim bölgesi olarak görülüyor. Avrupa'da okumak isteyen öğrenciler ne yapmalı? Hangi ülkeler öne çıkıyor? Hangi üniversiteler hangi alanlarda daha fazla ilgi görüyor? İşte, tüm detaylar...

Hollanda ve Almanya gibi ülkeler öğrenciler arasında popüler seçenekler halindeler. Uluslararası öğrenciler, bölgenin uygun fiyatlı eğitim maliyetleri ve iş fırsatları nedeniyle Avrupa'ya çekiliyor. Dünyanın en iyi üniversitelerini karşılaştırırken, birçok Avrupa üniversitesi daha çok öncelikli hale geliyor. Uluslararası öğrencilerin her yıl Avrupa üniversitelerine gitmelerinin nedeni kendini geliştirmektir.

Avrupa'da Ön Planda Olan Üniversiteler

İlk olarak, öğrencilerin Avrupa'da eğitim alabilmeleri için önceden belirlenmiş bir eşiğin üzerinde bir not ortalamasına sahip olmaları gerekiyor. Lise transkripti ve diploması, sunulması gereken ilk ve önemli belgeler arasındadır. Bazı Avrupa ülkelerinde ve üniversitelerde öğrenci adaylarının YKS sonuçları için talepte bulunmalarına izin veriliyor. Böylece, YKS sınavından iyi sonuç çıkarmak ve 4 yıllık bir bölüme yerleşeceği bir puan alması gerekmektedir. Üniversiteye başvurduğunuzda YKS sonuç belgenizin bir kopyasını almanız gerekmektedir.

AP sınavı ise akademik başarının en önemli göstergelerinden biridir. AP sınavı, Amerika üniversitelerinin yanı sıra Avrupa üniversitelerine başvuru için önemlidir. AP sınavlarında en yüksek puanları alabilmek için aday öğrencilerin bu sınavlara girmeleri gerekiyor.

Avrupa'daki en iyi üniversiteler karşılaştırmasında İngiltere daha çok ön planda duruyor. İngiltere'nin bir eğitim ülkesi olarak önemi iyi biliniyor. Bunun yanı sıra, 2022 yılında Oxford Üniversitesi ilk sırada yerini almıştır. Cambridge Üniversitesi, Imperial College London ve UCL gibi üniversiteler de İngiltere'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Ama yine İngiltere ülkesi Avrupa'dan bağımsız olabiliyor. Amerika, Kanada, İngiltere ve Avrupa olarak değerlendirilebilir.

Avrupa'nın En İyi Üniversiteleri

  • Hollanda (Delft Teknik Üniversitesi, Eindhoven Teknik Üniversitesi, Groningen Üniversitesi, Groningen Üniversitesi)
  • Almanya (Berlin Teknik Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi)
  • İsviçre (TH Zürih Üniversitesi, Lozan Politeknik Üniversitesi)
  • İsveç (Karolinska Enstitüsü, Lund Üniversitesi, Uppsala Üniversitesi, Stockholm Üniversitesi, Göteborg Üniversitesi)
  • İtalya (Milano Politeknik Üniversitesi, Torino Politeknik Üniversitesi)
  • Fransa (Sorbonne Üniversitesi, Lyon Üniversitesi, Strazburg Üniversitesi)