Göz Sağlığını Korumaya Yardımcı Basit Hareketler

Gözlerde kızarıklık ve kuruluk, göz sağlığının bozuk olduğunun ilk işaretleri şeklinde ifade edilmektedir. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve daha sağlıklı gözlere kavuşmak için, göz egzersizleri tavsiye edilmektedir.

Gözlerde kızarıklık ve kuruluk, göz sağlığının bozuk olduğunun ilk işaretleri şeklinde ifade edilmektedir. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve daha sağlıklı gözlere kavuşmak için, göz egzersizleri tavsiye edilmektedir. Gözler de vücut gibi egzersizlere ihtiyaç duyduğundan, çok fazla zaman almayan ve kolayca uygulanabilecek basit hareketler uygulanabilmektedir. Göz kaslarının gelişmesi ve odaklanmanın daha iyi hale gelmesi aşamasında, günde yalnızca 10-15 dakika kadar bu egzersizleri yapmak yeterli olacaktır.

Özellikle uzun saatler bilgisayar başında çalışan kişilere, bu egzersizlerin faydalı olacağını belirtmek gerekir. Görme gücüne zarar vermeden, istediğiniz yerde yapacağınız basit egzersizler, uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu hareketler düzenli şekilde yapıldığında, göz sağlığına olumlu katkı sağladığı görülmektedir.

Göz Deformasyonunu Önlemeye Yardımcı Göz Hareketleri

Göz egzersizleri öncelikle göz tembelliğinin giderilmesi için uygulanmaktadır. Bununla birlikte göz sağlığını korumak ve yerine getirmekte etkileri vardır. Oturur ya da yatar pozisyonda olduğu fark etmeden, 5 tekrar halinde, yapılmaktadır. Bu egzersizler günde 10 kez tekrar edilebilmektedir.

 Göz deformasyonunu önlemeye yardımcı göz egzersizleri şu şekildedir;

  • Göz egzersizleri öncelikle başın dik şekilde olması gerekmektedir.
  • Dik şekilde karşıya bakılıyor olmalıdır.
  • Başı oynatmadan dikkatle egzersizler yapılmalıdır.
  • Önce tavana ve yere bakılmalıdır.
  • Sağa ve sola bakılmalıdır.
  • Tüm bölgelere bakarak gözle daireler çizilmelidir.
  • Çizilen dairelerin tam tersi şeklinde, tekrar daireler çizilmelidir.

Göz egzersizlerinin düzenli şekilde yapılmasıyla, birtakım göz sorunlarının önlenebilmesi mümkündür. Bu egzersizlerle birlikte, düzenli göz kontrolleri, ayrıca ihmal edilmemelidir.

Göz Yogasının Göz Sağlığına Olumlu Etkileri

Göz yogası olarak da adlandırılan göz egzersizleriyle, göz kaslarının güçlendiği ifade edilmektedir. Göz yogası yapan kişiler, genel itibariyle görüşlerini daha iyi hale getirmeyi ve göz kuruluğu semptomlarını tedavi etmeyi, bir yandan da göz yorgunluklarını azaltmayı ummaktadır. Göz yogası dahil bütün göz egzersizleri, stresi azaltarak, göz yorgunluğunun azalmasına yardımcı olabilmektedir.

Stresi daha az hissetmekten dolayı, daha iyi odaklanmak söz konusu olmaktadır. Bu yönde görme yeteneği iyileşmiyor ya da sabitlenmiyor dahi olsa, çevredekilere karşı görüş açısının daha iyi hale geldiği söylenebilmektedir. Bu egzersizler birkaç saat boyunca ekrana bakılan ve ışıktan gözlerin çok yorulduğu günlerde yapılırsa, etkili olup olmadığını rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz.