Diyet Yapanların Çantalarından Eksik Etmeyeceği Atıştırmalıklar

Diyet yapan kişiler, sağlıklı bir şekilde kilo vermek için öğün aralarında da atıştırmalıklar ile diyetlerini sürdürmeye devam ederler. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında yenen meyve ya da diğer atıştırmalıklar sayesinde kişi hem tok kalmakta hem de bir dahaki öğünde fazla açlık nedeni ile fazla yemek yemenin de önüne geçmektedir.

Diyet yapan kişiler, sağlıklı bir şekilde kilo vermek için öğün aralarında da atıştırmalıklar ile diyetlerini sürdürmeye devam ederler. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında yenen meyve ya da diğer atıştırmalıklar sayesinde kişi hem tok kalmakta hem de bir dahaki öğünde fazla açlık nedeni ile fazla yemek yemenin de önüne geçmektedir. Bunun için diyete başlayan pek çok kişi tarafından en sık sorulan sorulardan biri diyet yapanlar için atıştırmalıklar nelerdir sorusu olmaktadır. Bu yazımızda bu soruya birkaç tarif ile cevap vereceğiz.

Nefis Atıştırmalık Tarifleri

Diyet yapan kişiler, diyetlerinde özellikle yapay şeker ve türevlerinden uzak durmaya çalışmaktadır. Bu durumda bu kişilerin tatlı ihtiyaçlarını giderebilmeleri için evde hazırladıkları pratik ve sağlıklı atıştırmalıklar ile tatlı ihtiyaçlarını gidermeleri mümkündür. Kakaolu yulaf kepeği topları bunun için tercih edilebilecek en lezzetli ve en pratik tatlıların başında gelmektedir. İçerisinde hurma, muz ve kayısı gibi tatlı gıdaların eklenebileceği bu tarifte fındık ve tarçın da kullanılmaktadır. Tarçının yağ yakımını hızlandırıcı özelliği sayesinde siz tatlı ihtiyacınızı giderirken bir yandan da kilo vermeye devam edeceksiniz.

Yoğurt barlar da özellikle yaz aylarında hem serinletici hem de doyurucu özellikleri ile bir numaralı tercih olmaktadır. Dondurucuda donduracağınız yoğurdun üzerine eklediğiniz çeşitli meyve ve yemişler ile yoğurt barınızı zenginleştirmeniz mümkündür.

Granola Tarifi

Diyet yapanlar ile özdeşleşmiş ve sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı haline gelen granola, yapımı itibari ile oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir besindir. Granola tarifi için hazırlayacağınız besinin içerisine yulaf, tarçın, akçaağaç şurubu ile birlikte pek çok kuruyemiş de konulabilmektedir. Kimi bireyler tarafından zengin içeriği sayesinde doğrudan kahvaltılık olarak tüketilen bu besin, kimi diyet yapan kişiler tarafından ise atıştırmalık öğün olarak tüketilmektedir. Porsiyonunu ve içerisine girecek malzemeleri kendi isteğinize göre hazırlayabileceğiniz bu tarifi bir kez denedikten sonra yulaflı granola vazgeçilmez lezzetleriniz arasına girecek ve diyetleriniz bu besin ile daha kolay bir hale gelecektir. Granolanızı daha da tatlandırmak için bal eklemeyi unutmayın.