Isırgan Otunun Saça Faydaları Neler?

Küçük büyük herkes, ısırgan otundan kaçar. Çünkü ısırgan otunun cildin teması halinde ciltte kızarıklık, kaşıntı, karıncalanma veya ağrıya neden olabilen kimyasallar içeren tüylerle kaplı keskin yaprakları vardır.

 

 

Küçük büyük herkes, ısırgan otundan kaçar. Çünkü ısırgan otunun cildin teması halinde ciltte kızarıklık, kaşıntı, karıncalanma veya ağrıya neden olabilen kimyasallar içeren tüylerle kaplı keskin yaprakları vardır. Isırgan otu, nane ailesinin bir üyesi olarak tanınmaktadır. Fakat her ne kadar kaçınmaya çalışsak da, dikenli, yakıcı doğasına rağmen kadife yapraklı bu bitkinin birçok meziyeti vardır. Isırgan otu, aynı zamanda kullanılabilecek çeşitli vitaminler ve mineraller içeren harika bir tıbbi öz de üretir.

 

Kan damarlarını güçlendirme ve gevşetme, dolaşıma yardımcı olma ve kafa derisi tarafından alınan oksijen ve besin miktarını artırma gibi genel saç sağlığını iyileştirmede ve saçları canlandırmada birebirdir. Vitaminler ve mineraller açısından zengin bir bileşime sahip olduğu için aslında ısırgan otunun saça faydaları sayısızdır. Saçların güçlenmesi ve canlılık kazanması için ihtiyaç duyulan bakım, ısırgan otu ile sağlanabilir.

 

Isırgan Otunun İçerdiği Mineral ve Vitaminler

 

Genel saç sağlığı ve saç uzamasını destekleyen ısırgan otu, folat, riboflavin, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve manganez gibi minerallerin yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleri de dahil olmak üzere, bol miktarda saç sağlığına fayda sağlayabilecek temel vitamin ve mineraller sunar. Bu temel besin kokteyli sağlıklı, parlak cilt ve saçlara doğrudan katkıda bulunur. Isırgan otu, ayrıca saç ve tırnakları güçlendiren ve kan akışını artırarak saç büyümesini destekleyen silika içerir.

 

Isırgan Otu Saça Nasıl Fayda Sağlar?

 

Isırgan otu, öncelikle saçı hasara karşı koruyabilir. Bol antioksidanlar, flavonoidler ve C vitamini içeriği nedeniyle ısırgan yaprağı, saç dökülmesini azaltmak ve serbest radikallere karşı korunmaya ve nötralize etmeye yardımcı olarak saça parlaklık katmak için güvenli ve doğal bir çözümdür. Isırgan otunu günlük saç bakım rutinine dahil etmenin çeşitli yolları vardır. Isırgan otunun saça nasıl fayda sağladığı hakkında birkaç örnek şunlardır:

 

  • Tedavi edilmediğinde kepek saç dökülmesinin suçlusu olabilir. Saç derisine masaj yapıldığında ve gece boyunca bırakıldığında, ısırgan yaprağı ekstresi kepek ve kaşıntılı saç derisi için etkili bir tedavi olabilir.
  • Isırgan otu saç telini güçlendirir ve sebum üretimini düzenler.
  • Enflamasyon vücuda zarar verebilir ve saç köklerine zarar vererek saç dökülmesine ve incelmesine neden olduğundan, kafa derisinin iltihabı kronik saç dökülmesinden büyük ölçüde sorumludur. Isırgan otu yaprakları, kafa derisi iltihabını azaltabilen ve sağlıklı saç büyümesini destekleyen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
  • Isırgan otu, cildin ve saçın elastikiyetinin korunmasına katkıda bulunur.
  • Araştırmalar, ısırgan otu özünün (yapraklar ve kökler), testosteron tarafından üretilen ve aşırı üretildiğinde önemli ölçüde saç incelmesine ve saç dökülmesine neden olabilen bir hormon olan dihidrotestosteronu (DHT) bloke etme yeteneğine sahip olduğunu göstermektedir.