Gelmiş Geçmiş En İyi Aile Dizileri

Dizilerin yeri her zaman ayrı oldu. Özellikle aile konulu diziler büyük küçük her kesimin popüler izlencesi haline geldi. Özellikle eski diziler her kesimin beğendiği dizler arasında yer alıyor. Eski aile dizilerine tekrardan başlamak istiyor musunuz? İşte, size en iyi aile dizileri...

 

Dizilerin yeri her zaman ayrı oldu. Özellikle aile konulu diziler büyük küçük her kesimin popüler izlencesi haline geldi. Özellikle eski diziler her kesimin beğendiği dizler arasında yer alıyor. Eski aile dizilerine tekrardan başlamak istiyor musunuz? İşte, size en iyi aile dizileri...

Süper Baba

1993-1997 yapımı olan dizide Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Julide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar gibi oyuncular rol almıştır. Jenerik müzik ise, herkesin ağzında olan Oya Küçümen'in "Bana Bir Masal Anlat Baba" adlı şarkısı dizinin müziği olmuştu. Fiko lakaplı, boşanmış üç çocuk babası Fikret Aksu'nun çocuklarıyla olan ilişkisi ve aşkı işleniyor. Dizinin çekim yeri ise Çengelköy'dü.

İkinci Bahar

1998-2001 senelerinde TV hayatına başladı. Dizi Samatya'da çekildi. Ali Haydar ve Hanım'ın büyük aşkı ve sevilen şarkılarıyla dillere destan olan dizinin başrollerini Şener Şen ve Türkan Şoray üstleniyor. Nurgül Yeşilçay, Yasemin Çonka, Devin Özgür Çınar gibi isimler de dizide yer alıyor.

Ekmek Teknesi

Ekmek Teknesi dizisi, 16 Kasım 2002'den 13 Haziran 2005'e kadar TV'de yer aldı. Dizi, kısa sürede popülerlik kazandı. Ayrıca, Türk aile yapısını iyi bir şekilde temsil edildiği için de herkes tarafından benimsendi. Dizinin kadrosunda; Savaş Dinçel, Sermin Hürmeriç, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Ahmet Yenilmez, Peker Açıkalın gibi oyuncular bulunuyor.

Mahallenin Muhtarları

1992'den 2002'ye kadar süren Mahallenin Muhtarları dizisinin senaryosunu Kandemir Konduk yazdı. Dizi toplam 337 bölüm sürdü. Türk dizi sektörünün en uzun soluklu dizileri arasında yerini almıştır.

Bizimkiler

1989-2002 yılları arasında yayınlandı ve toplamda 13 yıl sürdü. TV'de uzun süre kalan bir aile dizisidir. Bizimkiler, aynı apartmanda yaşayan, yöneticiden kapıcıya kadar yedi farklı ailenin etkileşimini konu alıyor.

Perihan Abla

Başrolünü Perran Kutman’ın oynadığı 1986-1988 yılları arasında TRT'de yayınlanan ve en çok sevilen Türk aile dizisidir. Perihan abla, iki kardeşine bakıyor. Perihan abla, kardeşlerini büyütmekle meşgulken, Şakir ona delice aşık olur. Şakir karakterini ise Şevket Altuğ canlandırıyor. Dizinin diğer önemli oyuncularıysa Ercan Yazgan, Tuluğ Çizgen gibi isimler yer almaktadır.

Yeditepe İstanbul

Balat, dizinin çekim yeriydi. Zuhal Olcay'ın canlandırdığı Olcay, iş adamı kocasının intihar etmesi ve iflas etmesi üzerine orta sınıf bir mahalleye taşınır. Emre Kınay'ın işsiz Yusuf karakterini kaleme aldığı Mahalle Romanı kitabını yazıyor.  Mahalledeki farklı karakterlerin üzerinde yaşanan durumlar eş zamanlı olarak aktarılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda; Zuhal Olcay, Emre Kınay, Uğur Polat, Oktay Kaynarca, Meral Okay, Özgü Namal gibi isimler bulunuyor.