Sebze Yemekleri ile Yapılabilecek Diyetler

Özellikle de yaz aylarının gelmesi ile birlikte kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak isteyen kişilerin sayısı oldukça arttı.  Et yemeklerini tüketmekten hoşlanmayan kişiler ise sebze tüketerek kilo vermenin yollarını arıyor. Sebze yemekleri, sağlıklı ve düşük kalorili bir diyet planının temelini oluşturabilir.

 

Özellikle de yaz aylarının gelmesi ile birlikte kışın alınan fazla kilolardan kurtulmak isteyen kişilerin sayısı oldukça arttı.  Et yemeklerini tüketmekten hoşlanmayan kişiler ise sebze tüketerek kilo vermenin yollarını arıyor. Sebze yemekleri, sağlıklı ve düşük kalorili bir diyet planının temelini oluşturabilir. Sebzeler, düşük yağ ve kalori içeriğine sahip olmalarıyla birlikte, lif, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin besin kaynakları olarak biliniyor. Sebzelerin çeşitliliği, farklı yemeklerin hazırlanmasını ve lezzetli diyet alternatifleri sunmayı mümkün kılmaktadır.

Unutmayın ki her bireyin metabolizması ve sağlık durumu birbirinden farklıdır. Bu nedenle, diyet seçimlerinizi yaparken bireysel ihtiyaçlarınızı ve sağlık durumunuzu dikkate almanız son derece önemlidir. Sağlıklı bir diyet programı oluşturmak ve diyetinizi uygulamaya başlamadan önce bir beslenme uzmanından veya diyetisyenden destek almak en doğrusudur. Fakat evdeki malzemelerle yapılacak sebze yemekleriyle diyet listesi arıyorsanız işte karşınızda en basit sebzeli diyet tarifleri.

Evdeki Sebzelerle Yapılacak Basit Diyet Tarifleri

Eğer sizler de diyet yapmak istiyor fakat et tüketmek istemiyorsanız, evde kolaylıkla hazırlayacağınız sebzeli diyet tarifleri de var. Bu yazı dizimizde de sebze kullanarak yapabileceğiniz diyet tariflerini bulabilirsiniz. Fakat bu diyetleri yaparken karbonhidrat tüketiminizi de azaltmanız son derece önemlidir.

  • Yeşillik Ağırlıklı Diyet:

Bu diyet, koyu yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, ıspanak, marul gibi çeşitli sebzeleri içerir. Salatalar, buharda pişirilmiş sebzeler ve yeşil smoothieler bu diyetin temel parçalarıdır. Bu diyet, düşük kalorili ve sağlıklı bir seçenek sunar.

  • Çorba Diyeti

 Sebzelerle hazırlanan çorbalar, düşük kalorili ve besleyici bir diyet için harika bir seçenektir. Sebzeleri su veya sebze suyu ile pişirerek lezzetli çorbalar yapabilirsiniz. Bu diyet, vücudu nemlendirir, besler ve sindirimi kolaylaştırır.

  • Mediterranean Diyeti

 Akdeniz diyeti, sebzeleri ve yeşillikleri ana yemeklerin merkezine yerleştiren sağlıklı bir diyet türüdür. Zeytinyağı, sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, fındık ve tohumlar bu diyetin temel bileşenleridir.

Sebze Diyeti ile Kaç Kilo Verilir?

Metabolizma hızınıza bağlı olarak yaptığınız sebze diyetleri ile birlikte bir ay içerisinde 4 – 5 kg verebilirsiniz. Aynı zamanda bu diyetleri yaparken yemeklerinizde zeytinyağı tercih ederek metabolizmanızı hızlandırarak sindirim sisteminizi düzene sokabilirsiniz.