Spor Salonuna Gitmeden Fit Vücuda Sahip Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanın hayali herkes tarafından kurulur. Aynı zamanda hem fit kalıp, hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmak yaşamında pozitif yönde etkilenmesine neden olur. Fit bir vücuda sahip olmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme en önemli unsurlardan bir tanesidir.

 

Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanın hayali herkes tarafından kurulur. Aynı zamanda hem fit kalıp, hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmak yaşamında pozitif yönde etkilenmesine neden olur. Fit bir vücuda sahip olmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme en önemli unsurlardan bir tanesidir. Spor salonuna gitmeye vakti olmayan kişiler için ev içerisinde haftanın belirli zamanlarında uygulanan egzersiz hareketleri ile dilediğiniz fizik yapısına kısa süre içerisinde kavuşabilirsiniz. Spor salonuna gitmeden fit kalmak için uygulanması gereken belli başlı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir;

  • İşlenmiş gıdalardan tamamen uzak durulması gerekir. İşlenmiş gıdaların içerisinde bulunan kimyasal, boya ve koruyucu maddeler vücuda ciddi oranda zarar verirken ekstra kilo alınmasını sağlar.
  • Fit bir vücuda sahip olmak için bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta porsiyon kontrolüdür. Porsiyon kontrolü sağlayarak gün içerisinde almanız gereken karbonhidratı hesaplayabilirsiniz.
  • Direnç egzersizleri yapmak sağlıklı kilo vermenin anahtarıdır. Haftada birkaç kez uygulanacak direnç egzersizleri ile fit vücuda sahip olabilirsiniz.
  • Günlük düzenli protein alımları fit bir vücut için gerekli olan besin kaynağıdır. Fit bir vücuda sahip olmak için günlük protein alımlarına dikkat edilmesi tavsiye edilir.

Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Evde Yapılacak Egzersizler Nelerdir?

Ev içerisinde düzenli egzersiz ile daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilirsiniz. Fit bir vücuda sahip olmak için ev içerisinde yapılabilecek çeşitli egzersizler mevcuttur. Bu egzersizler arasında plank egzersizleri en çok tercih edilen egzersiz türüdür. Haftada en az 3 4 defa bu egzersizi uygulamanız kısa sürede amacınıza ulaşmanızda size katkı sağlar. Bu egzersiz dışında ev içerisinde uygulanabilecek egzersizler; esneme egzersizi, bird dog egzersizi, şınav gibi egzersizler kolaylıkla yapılabilir.

Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Evde Yapılacak Egzersiz Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Fit bir vücuda sahip olmak için evde yapılacak egzersiz süresi ortalama 20-30 dakikadır. Dünya sağlık örgütünün mevcut raporuna göre haftada 150-300 dakikalık ortalama fiziksel aktivitenin yapılması hem sağlık hem de fiziksel görünüm için oldukça önemlidir. Sizler de kendinize ait bir egzersiz programı oluşturarak fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.