Barfiks Çekmek Neye İyi Gelir?

Düzenli olarak barfiks çekmek vücut kaslarının gelişmesine neden olur. Daha güçlü bir vücut için uzmanlar tarafından da önerilen barfiks egzersizi, günlük 10 ya da 30 dakikalık bir süre zarfında yapılabilir. Barfiks çekmenin iyi geldiği bir diğer noktalardan bir tanesi ise mevcut sırt ağrılarıdır.

 

Düzenli olarak barfiks çekmek vücut kaslarının gelişmesine neden olur. Daha güçlü bir vücut için uzmanlar tarafından da önerilen barfiks egzersizi, günlük 10 ya da 30 dakikalık bir süre zarfında yapılabilir. Barfiks çekmenin iyi geldiği bir diğer noktalardan bir tanesi ise mevcut sırt ağrılarıdır. Sırt kaslarının güçlendirilmesi ve eski yapısına kavuşabilmesi için düzenli egzersiz tavsiye edilir. Barfiks egzersizleri sırtta yer alan dorsi, trapez, torasik erektör spina, infraspinatus gibi tüm kasların aynı anda çalışmasını sağlar. Bunlar dışında ise barfiks çekmenin faydaları ve iyi geldiği noktalar şu şekildedir;

  • Kavrama gücünün gelişmesini sağlar.
  • Vücuttaki kondisyonun artmasına yardımcı olur.
  • İç organlarda biriken yağların azalması ve tip 2 diyabet gibi hastalıkların önlenmesine destek olur.
  • Ruh sağlının iyileştirilmesine pozitif yönde etki eder.

Barfiks Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

Barfiks çekmenin sunmuş olduğu faydalardan yararlanmak isteyen kişilerin en çok araştırdığı noktalardan bir tanesi, barfiks egzersizinin hangi sıklıkla yapılacağıdır. Öncelik olarak barfiks faydalarının etkilerini vücudunuzda görmek isterseniz haftada en az 2-3 defa egzersiz yapmanız gerekir. Barfiks egzersizine yeni başlayacak olan kişiler için ilk etapta destekli barfiks yöntemi uygulanır. Vücut bu egzersize tamamen alıştıktan sonra da kademeli olarak dizler bükülerek barfiks çekilir. Yeni başlayanlar için 10 ila 30 saniye kadar barfikste tutunarak asılı kalmak yeterli görülür. İlerleyen zamanlarda bu oran artırılabilir.

Barfiks Nasıl Çekilir?

Barfiks çekebilmek için ilk olarak bir barfiks barı şarttır. Barfiks, kollar açık halde iken, vücudun dik tutularak bara asılı bir şekilde çekilir. Kollar ve vücut aynı kombinasyon ile yukarı çekilir ve indirilir. Barfiks egzersizi yaparken dikkat edilecek en önemli hususlardan bir tanesi barfiks barının konumlandığı alandır. Barfiks barı mutlaka zıplamanızı gerektirecek yüksekte yer almalı ve ayaklarınız mutlaka havada olmalıdır. Doğru barfiks çekmek için belirli bir periyod ve hızda olmanız gerekir. Çok hızlı ve özensiz yapılan egzersizler kasların çalışmasını engellediği gibi zaman kaybetmenize de neden olabilir. Bu nedenle kontrollü ve yavaş bir şekilde barfiks çekmeniz uzun vadede vücudunuzun olumlu etkilenmesine yardımcı olur.