Masajlarda Kullanılan Bitkisel Yağlar Neler? Faydaları Hakkında

Çeşitli ağrıların ortadan kaldırılması ve rahatlama için yapılan masajlar sırasında sürtünmenin azaltılabilmesi için çeşitli masaj yağları kullanılır. Bu masaj yağları sürtünmeyi azaltarak ister kendinize masaj yapın ister başkasına, cildin aşınmasını önler.

 

Çeşitli ağrıların ortadan kaldırılması ve rahatlama için yapılan masajlar sırasında sürtünmenin azaltılabilmesi için çeşitli masaj yağları kullanılır. Bu masaj yağları sürtünmeyi azaltarak ister kendinize masaj yapın ister başkasına, cildin aşınmasını önler. Ayrıca bu yağların kendilerine has çeşitli faydalı özellikleri bulunur. Nemlendirme özellikleri bulunan, aromaterapide kullanılan ve hoş kokulu olan bu yağlar sayesinde masaj deneyiminiz benzersiz bir düzeye çıkarak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

En Sık Kullanılan Masaj Yağları

Profesyonel masaj eğitimi almış kişiler tarafından en sık kullanılan bazı masaj yağı çeşitleri yer almaktadır. Sizler evde kendinize masaj yaparken de bu yağları kullanarak daha sağlıklı bir şekilde masaj yapıp daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. İşte masaj yaparken en sık kullanılan masaj yağları:

  • Hindistan cevizi yağını duymayan yoktur herhalde. Pek çok alanda faydaları kanıtlanmış olan hindistan cevizi yağı, masaj terapistleri tarafından da önerilen yağların başında gelmektedir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta damıtılmış hindistan cevizi yağı kullanmaktır. Çünkü bu yağ yapısı itibari ile ağır ve katı bir yağdır. Damıtılmış olan hali ise daha hafif ve sıvıdır ve masaj için en uygun yağlardan biridir.
  • Jojoba yağı, yağlı bir his vermemesi nedeni ile oldukça sık kullanılan bir diğer masaj yağı çeşididir. Özellikle akneli ciltlerin kullanması tavsiye edilen bu yağın akneler üzerine kanıtlanmış olumlu etkileri bulunmaktadır. Uzun raf ömrüne sahip ve hoş kokulu bu yağ, hızlı emildiği için diğer yağlar ile birlikte kullanıma da uygundur.
  • Hafif yapısı nedeni ile ayçiçek yağı da masajlarda kullanıma uygundur.
  • Tatlı badem yağı, masaj terapistlerinin en sevdiği, popüler yağlardan biridir. Hızlı emilir ve cildi nemlendirir.

Masaj Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Masaj yağı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar, yağın hızlı emilmesi, nasıl yayıldığı, nemlendirme ve besleyici özellikleri olup olmadığı ve tabii ki kokusu gibi özellikleridir. Doğal ve uzun raf ömrüne sahip masaj yağları da herkes tarafından aranan diğer şartlardır. Ayrıca yağın fiyatı ve temizlik özellikleri de alırken dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.