Sadece Kimlikle Gidebilecek Vize Gerektirmeyen Ülkeler

Kimliğinize ile girebileceğiniz ve vizeye ihtiyaç duymayan ülkelere seyahat etmek, yurt dışına tatil veya iş amaçlı gitmek isteyenler için büyük şans!

 

Kimliğinize ile girebileceğiniz ve vizeye ihtiyaç duymayan ülkelere seyahat etmek, yurt dışına tatil veya iş amaçlı gitmek isteyenler için büyük şans!

Vize başvuruları zaman zaman zahmetli ve zaman alıcı olabilse de bazı ülkeler Türk vatandaşlarının kimlik kartı ile seyahat etmesine izin vermektedir. Peki, kimlik ve vize gerektirmeyen ülkeler hangileri? İşte, tüm ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Türk vatandaşlarının KKTC'ye girmek için pasaporta ihtiyacı yoktur. Yeni çipli kimlik kartınızı gösterdikten sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni 30 güne kadar vizesiz ziyaret edebilirsiniz. Artık KKTC girişlerinde fotoğrafsız eski kimlikler kabul edilmemektedir.

Ukrayna

Ukrayna'ya girmek için hem vize hem de pasaport gerekli değildir. 180 gün içinde 90 güne kadar girişe izin verilen Ukrayna'ya pasaportsuz seyahat etmek için fotoğraflı ve çipli yeni tip bir kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor.

Gürcistan

Bir yıla kadar bir süre için Gürcistan'a gelen ziyaretçilerin vize alması gerekmemektedir. Turlara pasaportsuz da kaydolabilir ve sadece kimlikle seyahat edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki ülkeye pasaportsuz giriş yapabilenler, fotoğraflı ve çipli yeni kimlik kartlarına sahip kişiler gidebilir. Ayrıca, Gürcistan'da daha fazla zaman geçirmeyi planlıyorsanız, oturma iznine de başvurabilirsiniz. Sarp sınır kapısından Batum'a da gidebilirsiniz. Ülkemizde Doğu Karadeniz'e seyahat eden kişiler, Gürcistan'ı ziyaret edebilirler.

Azerbaycan

Azerbaycan'a seyahat etmek için vizeye ihtiyacınız yok, pasaporta ihtiyacınız yok, sadece fotoğraflı ve çipli yeni bir kimlik türüne ihtiyacınız var. Bu vizesiz hüküm kapsamında her iki ülke vatandaşları pasaportsuz giriş çıkış yapabilir ancak kalış süresi 90 günü geçemez.

Moldova

Çipli kimlik kartı ile 90 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sunan Moldova'da bu ayrıcalıktan faydalanarak ülkeye giriş yapabiliyorsunuz.

Sırbistan

Sırbistan, seyahat için kimliğin gerekli olduğu ülkeler listesine yakın zamanda eklenen bir ülkedir. Karşılıklı anlaşmalar sayesinde Sırbistan'ı ziyaret etmek için vize veya pasaporta ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan şey, yeni çipli kimlik kartıdır. Pasaportunuz varsa bu ülkeye vizesiz rahatlıkla gidebilirsiniz.

Bosna Hersek

Yeni kimlik kartı, Türk vatandaşlarının pasaportsuz veya vizesiz seyahat etmelerine olanak sağlıyor.