Gebelikte Vitamin Takviyesi Alınmalı mı?

Gebelikte vitamin takviyesi uzman kontrolünde anne adaylarına verilir. Ayrıca gebelik öncesinden başlanan vitamin takviyeleri bulunur. Bu takviyelerin hem anne adayı için hem de bebek için gerek görüldüğü durumlar vardır.

 

Gebelikte vitamin takviyesi uzman kontrolünde anne adaylarına verilir. Ayrıca gebelik öncesinden başlanan vitamin takviyeleri bulunur. Bu takviyelerin hem anne adayı için hem de bebek için gerek görüldüğü durumlar vardır. Ek takviyelerin uzman tarafından verilmesi gerekir. Gebelik öncesinde ya da gebelik sırasında gelişigüzel vitamin kullanmamak lazımdır. Bu durum kan dengelerini bozabilir. Vücudun vitamin dengesinin bozulması sonrasında gebelikte istenmeyen sağlık sorunları yaşanabilir. Bu sebepten dolayı gebeler ilk zamanlarında uzman kontrolünde gıda vitamin takviyeleri ile vücuttaki eksikliklerini getirebilir.

Ayrıca bu takviyeler bebeğin gelişimi için gereklidir. Özellikle folik asit hem gebelik öncesinde hem de gebelik sonrasında gereklidir. Gebe kalmayı düşünüyorsanız gıda takviyelerine öncesinde başlayabilirsiniz. Uzman kontrolünde vitamin takviyelerinde çinko, kalsiyum, magnezyum gibi çeşitli takviyeler alabilirsiniz. Her biri hem anne adayı için hem de bebek için yararlıdır.

Gebelerin Vitamin Takviyesi Alması Sakıncalı mı?

Gebelikte vitamin takviyesi almanın herhangi bir sakıncası yoktur. Fakat dikkat edilmesi gereken uzman kontrolünde vitamin takviyesi almaktır. Sadece uzmanlar gebe bir kişiye vitamin takviyesi önerebilir. Kan sonuçlarınıza ya da diğer sağlık belirtilerine bakmadan gelişigüzel vitamini kullanmamak gerekir. Bu sebepten dolayı öncelikli kadın doğum uzmanına danışarak hangi vitaminleri kullanmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Vitaminlerin etkisinde gebeliğin ilk üç ayı büyük önem taşır. Çünkü bu dönemler bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin anne vücudunda bulunması lazımdır. Eğer vitamin konusunda eksiklik varsa mutlaka takviye vitaminlerle bu eksiklik giderilmelidir. Vücuda ya da bebeğe herhangi bir sakıncası bulunmaz. Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin takviyesi uzmanın öngördüğü çeşitli markaların vitaminleri ile sağlanır.

Herkes Gebelik Döneminde Vitamin Takviyesi Almak Zorunda mı?

Gebelikte vitamin takviyesi alacak kişiler için uzman kontrolünde çeşitli vitaminlerle takviye sağlanır. Bu takviye hem anne için hem de bebek için son derece yararlıdır. Bebeğin gelişimi sırasında anneden aldığı vitamin değerlerinin belirli bir düzeye sahip olması gerekir. Eğer bu düzey sağlanamazsa annede vitamin eksikliği ya da bebekte vitamin yüzünden bazı problemler yaşanabilir. Bunların önüne geçmek için uzmanın önerdiği vitaminlerin hepsinin düzenle zaman aralıklarında kullanılması gerekir. Kullanımda mutlaka düzenli olmak ve her gün belirtilen miktarda vitamin alma vücuttaki vitamin eksikliğine giderir. Vücudun gerek duyduğu vitaminler multivitamin özelliğine sahip haplarla sağlanır. Genellikle uzmanların önerdiği hap şeklindeki vitaminler vücutta çeşitli mekanizmaların düzenli işleyişi için gereklidir. Gebelik zamanında alınabilecek bazı vitaminler şu şekildedir;

  • Folik asit
  • Magnezyum
  • Çinko
  • Omega 3
  • Kalsiyum