Thai Masajı Nedir? Ne İşe Yarar?

Batı'daki insanların alışık olabileceğinden çok farklı olan Thai masajının sağlık yararlarının başında stresi azaltmak gelir. Bu masajın yararlarından bir tanesi de, enerjiyi artırmaktır.

 

Batı'daki insanların alışık olabileceğinden çok farklı olan Thai masajının sağlık yararlarının başında stresi azaltmak gelir. Bu masajın yararlarından bir tanesi de, enerjiyi artırmaktır.  Thai masajı teknikleri, tüm vücudu rahatlatmak açısından hafif baskı ve esneme teknikleridir. Bu masaj, Hindistan'da ortaya çıkan eski bir şifa uygulaması olarak bilinir. Thai masajının geçmişi, yaklaşık 2.500-7.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır.  

Thai masajı uygulayıcılarının kullandığı teknik, Kişinin yatakta pasif olarak yattığı İsveç veya shiatsu masaj tekniklerinden farklı olarak, müşteri yerde özel bir mat üzerinde uzanırken masaja daha aktif olarak katılır. Thai masajı, masaj terapisti tarafından yapılan çeşitli hareketler, germe ve basınç uygulamalarını içerir. Terapist, vücut boyunca ellerini, dirseklerini, ayaklarını ve bazen dizlerini kullanarak masaj yapar.

Thai Masajının Yararları

 

Sağlık durumu ve kişisel ihtiyaçlara bağlı olarak, Thai masajının uygun olup olmadığını değerlendirmek için bir sağlık uzmanına veya masaj uzmanına danışmak önemlidir. Herhangi bir masaj tedavisi öncesinde yetkin ve lisanslı bir masaj terapistiyle konuşmanın önemli olduğu unutulmamalıdır. Thai masajının yararları arasında aşağıdakiler sayılabilir:

 

  • Kasların ve eklemlerin esnekliğini arttırma
  • Stresi ve gerginliği azaltma
  • Kan dolaşımını artırma ve lenf sistemi uyarımı
  • Vücutta enerji akışını düzenleme
  • Enerjiyi artırma
  • Atletik performansı iyileştirme
  • Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olma
  • Duygusal ve zihinsel rahatlama sağlama
  • Baş ağrısını hafifletme
  • Hareket aralığını iyileştirme

Thai Masajı Ne Sıklıkla Yaptırılır?

 

Thai masajından sonra kişi kendini çok rahatlamış hissedebilir. Ancak, kaslarının çalıştırıldığını, gerildiğini ve dürtüldüğünü akılda tutmaları gerekir. Thai masajından sonra kişi dinlenmeli ve bol su içmelidir. Ne sıklıkla Thai masajı yaptırılması gerekektedir? sorusu sıklıkla sorulur. Kişinin ne sıklıkta Thai masajı yaptırması gerektiğine dair bir yönerge yoktur. Gevşeme ve  germe tekniklerini içeren günlük bakım rutinleri uygulanmaya çalışılmalıdır. Bu, masajdan sonra uzun süre esnek kalmaya yardımcıdır.

 

İnsanlar, aynı zamanda bedenlerini de dinlemelidir. Bir kişi, vücudunun bir bölgesinde kalıcı bir ağrı veya rahatsızlık hissederse bu durum, altta yatan bir sağlık durumunu gösterebileceğinden sağlık uzmanını görmelidir. Birisi, vücudunun belirli bir bölgesine odaklanmak isterse sonuçlardan memnun kalana kadar düzenli seanslar planlamak için bir masaj terapisti ile çalışmayı seçebilir. Bu noktada, randevularına ara vermeyi ve sonuçları korumaya odaklanmayı düşünebilir.