Şerbetli Basit Tatlı Tarifleri

Şerbetli tatlılar, ağır ve yoğun olmaları nedeni ile özellikle evlerimize gelen misafirlere servis etmeye uygun bir tatlıdır.

 

Şerbetli tatlılar, ağır ve yoğun olmaları nedeni ile özellikle evlerimize gelen misafirlere servis etmeye uygun bir tatlıdır. Şerbetli bir tatlı yapmak isteyen fakat ne yapacağına karar veremeyen kişiler şerbetli basit tatlı tarifleri şeklinde arama motorlarında arama yaparak pek çok tarife rahatlıkla ulaşabilir. Bu yazımızda da sizler için bazı şerbetli tatlıları ve tariflerini açıklayacağız.

Revani Tarifi

Revani, hem şerbetli olması hem de şerbetli diğer tatlılara kıyasla daha hafif olması ile pek çok bireyin beğenisini kazanmış bir tatlıdır. Bu tatlının yapımı oldukça basit olmakla birlikte bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktaları uygulayan her birey oldukça lezzetli bir revani hazırlayabilir. İşte revani tarifi:

Öncelikle su ve şekeri ocakta kaynatarak şerbet hazırlanır. Daha sonra şerbet soğumaya bırakılırken revaninin keki hazırlanır. Hazırlanan kek bir borcama yayılarak fırına atılır. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilen kek fırından alınır ve soğumuş olan şerbet sıcak kek ile buluşturulur. Burada şerbetin iyice soğumuş olması ve kekin de fırından çıkarıldığı gibi şerbetin dökülmesi revani püf noktaları arasında yer alır. Aksi halde kekiniz şerbetini yeterince çekemeyeceği için sert kalacaktır.

Şekerpare Tarifi

Şerbetli tatlı dendi mi akla gelen ilk tatlılardan biri de şekerparedir. Yapımı oldukça basit olan bu tatlıyı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte şekerpare yapımı püf noktası şekerpare hamuru hazırlanırken çok cıvık olmamasıdır. Hamuru cıvık yaparsanız hem şekillendirmeniz zor olacaktır hem de üzerine şerbet dökülen şekerpare dağılacağı için servis açısından hoş bir görüntü elde edilemeyecektir.

Şekerpare hazırlanışı için önce şerbetinizi hazırlayın. Daha sonra kurabiye hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde topçuklara ayırıp bastırarak şekillendirin. Hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürmeniz gerekmektedir. Dilerseniz bir çatal ile üzerine şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsinizi koyun ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu süre içerisinde kurabiyenizi kontrol etmeyi unutmayın. Birkaç dakika bekleyip ilk sıcaklığı geçtikten sonra şekerpare üzerine şerbetinizi gezdirin. Şerbeti birden dökerseniz tatlınız dağılır bu nedenle yavaş yavaş dökmeyi unutmayın. İki saat sonra şekerpareleriniz servise hazır olacaktır.