Yay Burcu İnsanlarının Özellikleri Neler?

Yay, ateş elementinin bir üyesi olarak, tutkuyu ve enerjiyi temsil eder. Yay burcu insanı, uyum sağlamanın, özgürlüğün ve coşkunun adeta vücut bulmuş halidir denebilir. Keşifçi ve geniş doğalarıyla, maceracı, özgür ve araştırmacı yapılarıyla, hayatı oldukça keyifli yaşayan kişilerdir.

 

Yay, ateş elementinin bir üyesi olarak, tutkuyu ve enerjiyi temsil eder. Yay burcu insanı, uyum sağlamanın, özgürlüğün ve coşkunun adeta vücut bulmuş halidir denebilir. Keşifçi ve geniş doğalarıyla, maceracı, özgür ve araştırmacı yapılarıyla, hayatı oldukça keyifli yaşayan kişilerdir. Yeni deneyimler onların hayatında olmazsa olmazdır. Farklı kültürleri keşfetmek, seyahatlerinde daha önce hiç denemedikleri lezzetleri tatmak, onların en sevdiği aktiviteler arasındadır.

Kişisel gelişimi her daim kendilerine düstur edinen yay burcu insanları, her duruma iyimser ve olumlu yaklaşma eğilimi göstermeleriyle tanınırlar. Zorluklarla karşılaştıklarında, daima bunlara bir çözüm bulabilme yetenekleri vardır. Son derece yapıcı olduklarından, zor durumların içinden bir şekilde çıkabilme yeteneğine sahiptirler. Çevrelerindeki kişiler tarafından iyilikleri ve iyi hisleri, kolayca algılanır.

Yay Burcunun Kişisel Özellikleri Nelerdir?

Yay burcunun kişisel özellikleri, aslında değişkenlik üzerinden tarif edilebilir. Değişken yapıdaki burçlardan biri olduklarından, her mevsimden gerekli öğretiyi almış burçlardandır. Bu nedenle devamlı kendilerini yenileyebildikleri gözlemlenebilir. Bilgelikleri ve felsefi bakış açıları, oldukça ilham vericidir. İlham verici kişilikleri, bir sorunun üstesinden gelme ve sınırsız olasılıkların peşinden gitme söz konusu olduğunda, pek çok kapının açılmasında, onlar için anahtar görevi görür.

Yönetici gezegenlerinin Jüpiter olması, hayatı olağanca büyüklüğüyle karşılaşmaları üzerinde etkilidir. Enerjileri oldukça üst düzeydedir. Bu açıdan bakıldığında, dur durak bilmemelerine şaşırmamak gerekir. Kapalı alan aktiviteleri onları daraltıp, canlarını sıkabilir. Bu nedenle genelde dış mekan aktiviteleri onları daha fazla heyecanlandırıp, eğlendirebilir.

Yükselen burcu Yay olan kimselerin öncelikli amacı, itibar, hareket ve güç özgürlüğü kazanmaktır. Bu şekilde bilgi ve bilgelik arayışındadırlar. Hayata felsefi yaklaştıklarından, dini, ruhani konulara ilgileri oldukça yüksektir. Ufuklarını her zaman geliştirmenin yollarını bulabilme yetenekleri oldukça ağır basar ve öğrenim vasıtasıyla hayatlarına her zaman manevi zenginlik katarlar.

Pozitif bir burç olmalarıyla uyumlu, simgesi, hareket ve asaleti temsil eden at adam figürünün ok atan görüntüsü şeklinde ifade edilir. Bu burcun özellikleri duygusal, fiziksel, davranışsal yönden, çevrelerindeki diğer insanları etkiler. Uğurlu taşları firuze ve mavi topazdır. Heyecanlı kişilik yapıları, iletişim yönlerinin kuvvetli olmasını destekler. Risk alma konusunda cesaretleriyle, hayatlarını her zaman bir serüven tadında geçirmek isterler.