Yaz Aylarında Klima Çarpmasına Karşı Alınabilecek Önlemler

Klima çarpması sonucunda hassas bir bünyeye sahip kişiler soğuk algınlığı belirtileri yaşayabilir. Ayrıca çocuk ve bebekler daha hızlı şekilde klima çarpmasından etkilenir. Çünkü klima ani bir şekilde soğuk havayı ortama verir ve yakınlarında bulunduğunuzda kısa süre içerisinde risk oluşturur.

 

Klima çarpması sonucunda hassas bir bünyeye sahip kişiler soğuk algınlığı belirtileri yaşayabilir. Ayrıca çocuk ve bebekler daha hızlı şekilde klima çarpmasından etkilenir. Çünkü klima ani bir şekilde soğuk havayı ortama verir ve yakınlarında bulunduğunuzda kısa süre içerisinde risk oluşturur. Mümkün olduğunca ortamda kendinize en uzak bölgede yer alması gerekir. Bu şekilde serinlik etkisi rahatlıkla sağlanır. Klima çarpması yaz aylarında sıklıkla yaşanan sağlık sorunları arasında sayılabilir. Boğazlarda ağrı, eklem bölgelerinde çeşitli ağrılarla kendini gösterebilir. Ayrıca soğuk algınlığına çeviren durumlarda söz konusu olabilir. Tamamen kişinin hassas bir bünyeye sahip olması ile ilgilidir.

Klima Çarpması İçin Yapılacaklar?

Klima çarpması için dengeli bir şekilde havanın oda sıcaklığına getirilmesi gerekir. Vücudun aşırı terlemesi sırasında klimanın ayarını düşürerek daha soğuk bir şekilde kullanılması klima çarpmasına sebebiyet verebilir. Klima çarpmasını engellemek ve yaz aylarında soğuk algınlığı sorunları yaşamamak için mutlaka yeterli su tüketimi gerçekleştirilmelidir. Bunun yanında dengeli bir şekilde ısı ayarı ortama verilmelidir. Oturduğunuz ya da yattığınız yerlerden uzakta klimaların bulunması klima çarpmaların engeller. Direk vücudunuza klimanın soğuk havası gelmediği sürece klima çarpması yaşanmaz.

Klimanın Bilinçli Kullanımı?

Klima kullanımı hakkında doğru bilinen bilgiler ile klima çarpmaları engellenebilir. Öncelikli olarak klimanın temizliği ve bakımı mutlaka belirli zaman aralıklarında yapılmalıdır. Ayrıca klimanın yaydığı soğuk hava sonrasında mutlaka ortam havalandırılmalıdır. Klima bulunan ortamın günlük havalandırılması gerekir. Bu şekilde klima çarpmaları engellenir. Bunun yanında klimanın derecesini oda sıcaklığın da ayarlamanız çarpmaları engelleyebilir. Klima kullanımında dikkat edilecek bazı hususlar şu şekildedir;

  • Klimanın fan modu ile rutubet mutlaka alınmalıdır
  • Bu cihaz dikey ya da yatay yönde çalıştırılıyorsa oda sıcaklığın da tercih edilmelidir
  • Yetkili servisle düzenli bakımı gerçekleşmelidir
  • Klima bulunan ortamlar mutlaka havalandırılmalıdır
  • Klimanın oturduğunuz ya da uyuduğunuz yere direk etki etmesi engellenmelidir
  • Bu cihazın kullanımında mutlaka uzmana danışmak gerekir
  • Klimanın hava sirkülasyonunun bulunması gerekir
  • Klima ani bir şekilde ortamı soğutmamalıdır
  • Klimanın yavaş yavaş ortamdaki sıcaklığı değiştirmesi sağlanır