Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının Ardından Önemli Açıklamalar Yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde saat 15.10'daki kabine toplantısı son erdi. Toplantının ardından dış politika, iç politika ve diğer sorunlara dair üç saatlik toplantı gerçekleşti. Görüşmeler sonrası Erdoğan, kameralar karşısında önemli açıklamalar yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde saat 15.10'daki kabine toplantısı son erdi. Toplantının ardından dış politika, iç politika ve diğer sorunlara dair üç saatlik toplantı gerçekleşti. Görüşmeler sonrası Erdoğan, kameralar karşısında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İlk Açıklamaları

Erdoğan, "Öncelikle Kocaeli'ndeki patlamada yaralanan vatandaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Milletimiz için açılan tarihi fırsat penceresinden yararlanmaya devam edeceğimize kararlıyız. Biz hükümet olarak kutsal yürüyüşe destek verecek kadar keskin inanca sahibiz. Devlet olarak gereğinden fazla kaynağımız ve gücümüz bulunuyor. Yeter ki kardeşliğimizden ve birbirimizden kopmayalım. Yüzyıllar sonra Türkiye, dünya sisteminin en üst bölümüne yükselme şansı buldu." dedi.

Akbelen'deki Karışıklığa Sert Tepki Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son yıllarda sayısız kirli tuzak örneği milletimiz gördü. Gezi olayından 15 Temmuz'a kadar birçok olay yaşadık ve atlattık. Kemerköy termik santrali ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar dolar katkı sağlamaktadır. Ülkemizde önemli bir milli değerdir. Santral için mevcut kömür kaynakları tükendiği için yeni kaynaklar aranmak zorunda kalındı." ifadelerini kullandı.

"Akbelen'de Yapılan Karşıtlar Ağaç Hassasiyetle İzahı Yok"

"Muğla Belediyesi ana muhalefetin elindedir. Dışarı çık ve bana şu ana kadar kaç tane ağaç diktiğini söyle. Söyleyemezler, çünkü hiçbir zaman ağaç dikmediler. Fakat, AK Parti hükümeti milyonlarca ağaç yerine milyarlarca ağaç dikti. Çevreci palavracıları aldırmadan, işimize devam ediyoruz. Başaramadınız, başaramayacaksınız. Ülkemizin kalkınma kervanını ilerletmeye odaklanırken, hainleri ve sahiplerini kendi küskünlüklerini beslemeye bırakıyoruz. Akbelen'de yapılan karşıtlar, ağaç hassasiyetle izahı yok. Amaç üzüm tüketmek değil, bağı yenmektir." dedi.

"Türkiye Dar Görüşlü Muhalete Sahip"

"Muhalefet cephesinde tartışma ve çekişme asla bitmez. Sözde matematikçi oldukları için yavrucaklarına 38-39 vekil veriyorlar ve ondan sonra "Eyvah yalnız kaldık" diye şikayet ediyorlar. Birbirlerine köstek olmaktan başka işleri yok. Türkiye'de muhalefet hem yönsüz hem de dar görüşlüdür. Kişisel çıkarları için birbirlerini ölümüne boğanların bencilliğini kimse unutmayacak. Geçici veya tekrarlayan sorunların getirdiği parçalı bulutlu havaya güvenerek yelkenlerini yükseltmek isteyenler bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak."