Adile Naşit Kimdir? En Çok Bilinen Filmleri

Adile Naşit tiyatro geçmişi ile bilinir. Tiyatroya hayatını adayan ünlü oyuncu sinema ve televizyon programları ile bilinir. Birçok filmde gönüllerde taht kuran Adile Naşit komik ve esprili tavırları ile asla unutulmaz. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği Adile Naşit ayrıca sunuculuk da yapmıştır.

 

Adile Naşit tiyatro geçmişi ile bilinir. Tiyatroya hayatını adayan ünlü oyuncu sinema ve televizyon programları ile bilinir. Birçok filmde gönüllerde taht kuran Adile Naşit komik ve esprili tavırları ile asla unutulmaz. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği Adile Naşit ayrıca sunuculuk da yapmıştır. Tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve televizyon sunucusu olarak Adile Naşit her zaman güldürmeyi başarmıştır. Hayatının tümünü sinemaya ve tiyatroya ayıran Adile Naşit büyük ustalığı ile gelmiş geçmiş en komik kadın oyuncular arasındadır. Ayrıca gerçek adı Adela Özcan olarak Adile Naşit kendine bir sahne ismi olarak bu adı kullanılır. Hayatını tiyatro ve sinemaya adayan Adile Naşit halen günümüzde güldüren filmleri ile asla unutulmayacak. Adile Naşit’in oynadığı bazı projeler şu şekildedir:

  • Delisin 1975
  • Lüküs hayat 1950
  • Yara 1947
  • Beyoğlu güzeli 1971
  • Salak Milyoner 1974
  • Süt kardeşler 1976
  • Hababam Sınıfı 1975
  • Ne olacak şimdi 1979

Adile Naşit’in Hayat Hikayesi

Adile Naşit 17 Haziran 1930 yılında İstanbul’da doğmuştur. Ünlü oyuncunun annesi de tiyatrocu olarak sahnelere senelerini vermiştir. Amelya hanım olarak bilinen annesi Ermeni, babası ise Rum kökenlidir. Ailesinde tiyatrocular olan Adile Naşit kendisi de ailesi gibi hayatı boyunca oyunculuğun peşinden gitmiştir. Adile Naşit 1983 yılında Cemal İnce ile evlenmiştir. Ayrıca Cemal İnce’den bir oğlu olmuştur. Hayatı boyunca güldüren projelere imza atan Adile Naşit hayatının en zorlu acısıyla zorlu zamanlar yaşamıştır. 16 yaşındaki oğlu Ahmet kalp yetmezliği yüzünden hayatı gözlerini kapatmış ve Adile Naşit evlat acısı ile sınanmıştır. Kalp problemleri ile 16 yaşına kadar dayanabilen oğlu ciddi bir ameliyat sonrasında masadan kalkamamıştır.

En Çok Sevilen Adile Naşit Filmleri

Adile Naşit en sevilen filmleri ile halen güldürmeyi başarır. Birbirinden farklı yapımları ile sinemada görmeye alışık olduğumuz Adile Naşit her zaman en doğru projeler ile kendini göstermeyi başarmıştır. Tiyatrodan sonra yeteneğini gören sinemacılar Adile Naşit’in bitmeyen enerjisini görmüş ve onu beyazperdede unutulmayacak roller arasında almıştır. Adile Naşit en çok Hababam Sınıfı, Kibar Feyzo, Şabancık, Aile Şerefi ile gönüllere taht kurmuştur.