Kızlık Zarı Dikim İşlemleri

İstenmeyen cinsel beraberlik, yaşanan darbe ya da cinsel beraberlik sonrasında pişman olma durumunda kızlık zarı dikim işlemlerinden yararlanılmaktadır. Yaşanan durumlar sonrasında kızlık zarı dikim işlemlerinden faydalanılmaktadır.

 

İstenmeyen cinsel beraberlik, yaşanan darbe ya da cinsel beraberlik sonrasında pişman olma durumunda kızlık zarı dikim işlemlerinden yararlanılmaktadır. Yaşanan durumlar sonrasında kızlık zarı dikim işlemlerinden faydalanılmaktadır. Kızlık zarı dikiminde geçici ve kalıcı kızlık zarı dikim işlemine yer verilebilmektedir.

Kızlık zarı dikimi aynı zamanda kızlık zarı onarımı olarak da ifade edilmektedir. Kızlık zarı dikim işlemlerinde iki farklı yöntem arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Kızlık zarı onarımı işlemleri sonrasında herhangi bir şekilde belirgin olmamaktadır. Sadece konusunda uzman olan hekimin yapacağı özel muayene durumunda dikim anlaşılabilmektedir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi işlemlerinde farklı yöntemlerden yararlanılmaktadır. Kalıcı ve geçici olmak ile beraber iki farklı kızlık zarı onarımı bulunmaktadır. Kızlık zarı onarım işlemlerinde geçici kızlık zarı dikimi lokal anestezi ile yapılmaktadır. Herhangi bir acı hissedilmeden yapılan işlemlerde cinsel ilişkinin bir illa yedi gün içinde gerçekleşeceği durumlarda tercih edilmektedir.

Geçici kızlık zarı dikimi cinsel beraberlik öncesinde yirmi dört saat öncesinde yapılmaktadır. Yedi gün ve sonrasında olacak olan cinsel beraberlik için ise geçici kızlık zarı uygulamasından yararlanılması önerilmemektedir.

Geçici kızlık zarı dikim işlemlerinde yedi ile on gün içinde herhangi bir cinsel beraberliğin yaşanmaması durumunda dahi kızlık zarı bozulma eğilimi göstermektedir. Geçici kızlık zarı dışardan kesinlikle anlaşılmamak ile beraber doktorlar dahi iyi yapılan bir işlemi kesin olarak belirleyemeyebilir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi lokal anestezi altında yapılmaktadır. Kızlık zarı dikiminde tercih edilebilecek olan kalıcı kızlık zarı onarım işlemi herhangi bir şekilde bozulmadan kalmaktadır. Cinsel beraberlik durumunda sadece bozulabilmektedir.

Himenoplasti kızlık zarı dikim işlemine verilen isimdir. Herhangi bir acı hissedilmeden yaşanan kalıcı kızlık zarı dikimi işlemleri ortalama yirmi dakika sürmektedir. Flep yöntemi kullanılarak dikim işlemleri gerçekleştirilir.

Kalıcı kızlık zarı dikim işlemlerinde ortalama 4 illa 6 hafta arasından iyileşme süresi bulunmaktadır. Bu sürenin geçmesi sonrasında kızlık zarı tamamen onarılarak kalıcı olmaktadır. Kızlık zarı dikim işlemlerinde yakın zamanda düğünün olması ya da beraberliğin yaşanması durumunda ise operasyonun yüzde yüz başarılı olması kesin sonuç vermemektedir.