Açık Öğretim Fakültesinde Okunabilecek En İyi Bölümler

Açık öğretim okumak kimisi için işe yaramaz olarak değerlendirilirken kimisi için de iyi bir bölüm okuduğu takdirde işe yarar bir hale gelmektedir. Açık öğretim bölümleri aslında 2 veya 4 yıllık örgün eğitim kadar önü açık bölümler barındırır.

 

Açık öğretim okumak kimisi için işe yaramaz olarak değerlendirilirken kimisi için de iyi bir bölüm okuduğu takdirde işe yarar bir hale gelmektedir. Açık öğretim bölümleri aslında 2 veya 4 yıllık örgün eğitim kadar önü açık bölümler barındırır.

Açık öğretimi ifade edecek olursak bir eğitim programında yapı ve içerik bakımından yükseköğretim kurumlarında yer alan öğrenciler üzerinden uzaktan olarak katılım şeklinde öğrenim görmesine denilmektedir.

Bu sistem sayesinde öğrenciler, anlatılan ders materyalleri ve çalışma kitaplarını evde veya istedikleri bir yerde çalışabilirler. Ders sınavları ise belirli merkezlerde yapılır. Kişisel yaşamla iç içe olan bu eğitim modelini daha çok hem çalışıp hem de okumak isteyenler tercih ediyor.

Ataması Fazla Olan 2 ve 4 Yıllık Açık Öğretim Bölümleri

Açık öğretim fakültesinde okuyanlarla iki veya dört yıllık örgün eğitim okuyanların hiçbir farkı yok her iki durumda da atama durumu vardır. Kamu Personeli Seçme Sınavında uygun puan alındığı takdirde örgün eğitim gibi atanabilir.

Aşağıda verilen listede bulunan bölümler gerek kamu personeli seçme sınavı puanı sayesinde merkezi atama ve mülakatla alım yapan yerler ile özel sektörde yüksek düzeyde maddi gelir sağlayan üniversite bölümler sıraladık. Burada yer alan bölümleri dilediğiniz şekilde tercih edebilirsiniz.

Aşçılık

Örgün eğitimde de çokça tercih edilen iki yıllık açık öğretim bölümü özellikle televizyonlarda gastronomi alanında programların çıkması sonucu çokça tercih edilmeye başlanmıştır. Hem kamu da hem de özel sektörde işe alım sayısı fazladır.

Emlak ve Emlak Yönetimi

Önü açık bir diğer bölüm de emlak ve emlak yönetimi bölümüdür. Gayrimenkul sayısının artmaya başladığı günümüzde iş bulma olasılığı çok yüksek.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Sekreterlik bölümü hastanelerde sekreter olarak çalışmak isteyenlerin tercih edebileceği bölümlerden birisidir. Hem özel hem de kamu da işe alım oranı yüksektir.

Tekstil ve Moda Tasarımı

Tekstil alanı her ne kadar zanaat üzerine kurulu olsa da öğrenim gördüğünüz takdirde bu sektörde gelişme olasılığı çok yüksektir. Ataması olan açık öğretim 4 yıllık bölümler arasında önü açık bölümlerden birisidir.