Okuması En Zevkli Üniversite Bölümleri

Üniversite tercih dönemi zamanı, istediğiniz puanı aldınız ve artık üniversiteli olmak için ilk eşikten girmeye yani tercih yapmaya başladınız, fakat yapacağınız tercihlerin ilerdeki yaşamınızı yüksek derece etkileyeceğinin farkında olduğunuz için tercih yapmadan önce okuması en zevkli üniversite bölümler hangisinin olduğunu merak ediyorsunuz.

 

Üniversite tercih dönemi zamanı, istediğiniz puanı aldınız ve artık üniversiteli olmak için ilk eşikten girmeye yani tercih yapmaya başladınız, fakat yapacağınız tercihlerin ilerdeki yaşamınızı yüksek derece etkileyeceğinin farkında olduğunuz için tercih yapmadan önce okuması en zevkli üniversite bölümler hangisinin olduğunu merak ediyorsunuz. İşte burada sizlere açık açık bir rehber sunuyoruz. Siz de burada verdiğimiz bölümleri tercih edebilir, sıkılmadan üniversite yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Öncelikle belirtelim ki burada verdiğimiz çoğu bölüm öğrencilerin görüşlerinden ve araştırmalarımız doğrultusunda ele alınmıştır. Eğer kendi istediğiniz bölüm hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız sitemize göz atabilirsiniz.

Sanat Tarihi

Gezmeyi seviyor, gezerken de gezdiğiniz yerlerin arkasındaki olayları merak ediyorsanız Sanat Tarih’i okumanızı tavsiye ederiz. Sanat Tarihi ülkemizde birkaç üniversitede bulunsa da alınan öğrenci sayısı yüksek puan ise az, puanınız yüksek değilse ve farklı bir bölüm okumak istiyorsanız alımı az üniversite bölümleri arasında Sanat Tarihi bölümünü tercih edebilirsiniz.

Su Ürünleri Mühendisliği

Su ürünleri mühendisliği her ne kadar anlamsız ve komik bir bölüm adı gibi görünse de aslında bir o kadar faydalı ve işe yarar bölümlerden birisidir. Sudaki canlıların araştırılmasında görev alan bu bölüm mezunları eğitim ve öğretim döneminde de bir o kadar heyecanlı ve zevkli bir dönem geçiriyorlar. Öğrenciyken sık sık denizleri ziyaret etmek istiyorsanız bu bölümü okuyabilirsiniz.

Gastronomi

Son zamanların en popüler bölümlerinden birisi olan Gastronomi bölümü yemeklerin ardındaki geçmişi ele alan bir bölümdür. Kültürel yemek ögelerine meraklıysanız ve farklı lezzetlere düşkünseniz bu bölümü gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Dijital Oyun Tasarımı

Dijital dünya biliyorsunuz ki sürekli bir gelişim göstermekte bu gelişimde payını elbette ki oyunlarda alıyor, eğer sizin de dijital dünyada ayak izleriniz kalsın istiyorsanız Dijital Oyun Tasarımı okuyabilirsiniz. Oyunlardaki karakter, eşya ve atmosferin tasarımını yapan bu bölümün aynı zamanda önü de açık.

Pilot Eğitimi

Hem uçmak hem de okumak istiyorsanız pilot eğitimi bölümü ya da pilotaj bölümlerini tercih edebilirsiniz. Zevkli olduğu kadar tehlikeli de olan bu bölümü okumaya değer.