2000'li Yılların En İyi Korku Filmleri

2000’li yıllarda en çok izlenen korku filmleri, gerçek anlamda bambaşka bir boyutta seyir zevki yaşatmaktadır. Korku öğesinin baskın olduğu filmlerde, korkuyla yaşamda kaldığını hissetme ve böylece insanın kendini geliştirerek hayatta kalma dürtüsü tetikleniyor demek yanlış olmaz.

 

2000’li yıllarda en çok izlenen korku filmleri, gerçek anlamda bambaşka bir boyutta seyir zevki yaşatmaktadır. Korku öğesinin baskın olduğu filmlerde, korkuyla yaşamda kaldığını hissetme ve böylece insanın kendini geliştirerek hayatta kalma dürtüsü tetikleniyor demek yanlış olmaz. Bu nedenle korkuyu iliklerine kadar hissetmek isteyenlere göre korku filmi izlemek, ayrıca bir tutkudur. Her sinema sever için, yeni çıkan korku filmlerinin araştırılması ve IMDB puanına göre film tercihi yapılması, artık çok daha kolaydır.

Günümüzün en yakın zaman dilimi olduğundan, aslında bu sektörde ne kadar ileri gidileceğine yönelik, buna gençlerin de tanıklık etmesi noktasında, çok daha ulaşılabilir haldedir. Aslında her 10 yılın film sektöründe ayrı bir özelliği düşünüldüğünde, karışık türler haricinde tam anlamıyla korku filmi izlemek, pek çok korku filmi severin isteği denilebilir. Birçok izleyicinin favori alanı olmasıyla, daha önce adı pek duyulmamış korku filmleri listesine ulaşmak, tür bağımlıları tarafından artık her yerden mümkündür.

2000’li Yıllarda Etkileyici Korku Filmi Örnekleri

Korku filminin en önemli yılları olarak, 2000’lerin anılması muhtemel bir durum olmakla birlikte, 2000’li yıllarda gözde kaçan pek çok filme şu örnekler verilebilir;

  • Creep
  • The Midnigt Meat Train
  • Son Durak
  • Canavar
  • Zombilerin Şafağı
  • Amerikan Sapığı
  • Şeytanın Evi
  • Paranormal Actıvıty

Yalnız başına izlemeye çekineceğiniz daha pek çok korku filmi, aslında yerli ve yabancı kategorisinde bu yıllarda oldukça ön plana çıkmaktadır. Yüksek doz gerilimden her zaman hoşlanan izleyiciler, korku-gerilim tarzına da yönelerek, bu tür filmleri izlerken gerilimin hazzına daha fazla varabilir. En özel efektler ve karanlık fantezi estetiği yönünden yüksek kalitede korku filmleri, izleyicileri her an şok etmek ve içini titretmek üzere kurgulanmıştır.

2000’li yılların en iyi korku filmleri, yayınlandıkları yılların ardından uzun zaman daha, adlarından söz ettirmeye devam ettireceğe benziyor şeklinde geri bildirimler yapılmaktadır. 2000’li yıllarda film yapımcıları, kabus gibi görüntülerle, izleyiciyi büyülemeye devam etmekte ve bunu geliştirmektedir.

Kolektif korku ve kaygılara bu yıllarda da ışık tutarak, izleyiciyi korkutmanın yollarını bulmayı başardıkları, yadsınamaz bir gerçektir. Bu filmlerin gerçek manada korkunç bir film üretme açısından ünleri bilinmektedir. Bu türdeki filmlerin aynı zamanda bütün zamanların en iyi filmlerinin bazılarına ilham verdiğini, ayrıca söylemek gerekir.