Çamlıca Kulesi'ne Ziyarette Artış Yaşandı! Toplamda 1 milyon 196 Bin Kişi Çamlıca Kulesi'ni Görmeye Gitti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çamlıca Kulesi, özellikle yurt dışından gelenler olmak üzere sürekli turist akınına uğruyor.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çamlıca Kulesi, özellikle yurt dışından gelenler olmak üzere sürekli turist akınına uğruyor. Uluslararası bir turizm destinasyonu olarak önemi giderek artıyor. 1 milyon 196 bin ziyaretçi geldi ve bunların %35'i yabancı ziyaretçi oldu." dedi.

İstanbul'un çarpıcı ve göz alıcı yapılarından biri olan Çamlıca Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, kendisi de görmeye gitti. Kuleyi gezen Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ziyaretçilerle de sohbet etti.

Çamlıca Kulesi Ziyaretçilerinin Yüzde 35'i Turist

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de eğitim alan Endonezyalı kökenli öğrencilerle sohbet ederken, yoğun ilgi gören Çamlıca Kulesi'nin ziyaret durumu hakkında şu önemli bilgileri verdi: "Bir önceki yılın ağustos ayı sonunda Çamlıca Kulesi'ni 788 bin 241 kişi görmeye geldi. Çamlıca Kulemizi ziyaret edenlerin sayısında giderek artış yaşanıyor. Geçen yıl içinde ziyaret sayısı 407 bin 759 artarak 1 milyon 196 bin olmuştu. Giderek daha popüler bir uluslararası turizm merkezi haline geliyor. Çamlıca Kulesi'nin %35'ini yabancı turistler oluşturuyor."

Çamlıca Kulesi Özellikle Turistlerin Gözdesi Haline Geliyor

29 Mayıs 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 369 metre uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek kulesi olan Çamlıca Kulesi'nin açılışını yapmıştı.

Yediden yetmişe herkes Çamlıca Kulesi, ilgilenir. Çamlıca Kulesi, şehrin silueti, tarihi yapıları ve doğa harikalarının panoramik manzarasını sunduğu için İstanbul'a gelen hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Ziyaretçiler, eşsiz İstanbul manzarasının yanı sıra kulenin içinde keyifli vakit geçirme, katılımcılara karanlığa yolculuk deneyimi sunuyor.

Etkileşimli alanları ve panoramik İstanbul manzarasıyla turistler Çamlık Kulesi'nde son altı ayda ortalama 1-1,5 saat vakit geçirdi.

Çamlıca Kulesi'nin Tarihçesi

Kulenin inşaatı Mart 1972'de başladı ve Temmuz 1976'da tamamlandı. Kule 268 metre yükseklikte bulunuyordu ve toplam yüksekliği 166 metreydi, bir metre yüksekliğinde konik beton kule ve üzerinde çelik bir direk vardı. Çamlıca Kulesi tamamlandıktan sonra 25 Kasım 2020'de yıkıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla da geliştirildi.