Türkiye'de Okunabilecek En İyi Bölümler

Üniversite okumak istiyor ama okuyacağınız bölümü henüz bulamıyorsanız o zaman Türkiye’de okunabilecek en iyi bölümler sizlere büyük bir rehber olacak.

Üniversite okumak istiyor ama okuyacağınız bölümü henüz bulamıyorsanız o zaman Türkiye’de okunabilecek en iyi bölümler sizlere büyük bir rehber olacak. Üniversite okumak doğru bölüm okuyanların sonunda mutlu olduğu yanlış bölüm okuyanların da sonunda mutsuzluk yaşadığı bir olgudur. İki ya da dört yıl fark etmeksizin bir bölüm okuduktan sonra mesleğe başlamak istiyorsanız burada verdiğimiz bölümlerden birisini tercih edebilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği belki mühendislik bölümü olduğundan dolayı tercih ederken bir adım geri durabilirsiniz. Ama şunu söyleyelim ki Bilgisayar Mühendisliği, mühendislik bölümleri arasında ataması en fazla olan bölümlerden birisidir. Eğer yazılım ve kodlama alanına düşkünseniz bu bölümü okuyabilirsiniz. Özel sektörde de yazılım alanında birçok iş imkanı bulunan Bilgisayar Mühendisliği aynı zamanda ülkemizde akademisyen ihtiyacı duyan bölümlerden birisidir.

Diş Hekimliği

Diş Hekimliği de ataması olan üniversite bölümleri arasında belki de en yüksek atama sayısına sahip bölümlerden birisidir. Bölüm biraz zor olsa da okuduktan sonra iş bulma olanağınız çok yüksek. Hem kamu da hem de özel sektörde yüksek maaşlı işlerden birisi olan diş hekimliği her zaman önü açık bölümlerden birisidir. Dilerseniz yurt dışında da diş hekimliğine dair işler bulabilirsiniz.

Yazılım Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği önü açık bölümler arasında yer alıyor. Aynı Bilgisayar Mühendisliğine benzer olan bu bölüm özellikle dijital dünyada öne çıkmak isteyen ülkemizin geleceğini kurtaracak bölümlerden birisidir. Kodlama ve yazılım alanına düşkün olan kişilerin severek tercih ettiği bu bölümde iş bulma olasılığı da çok yüksek.

Pilotaj

Uçaklara ve helikopterlere bağlıysanız ve bu alana dair iyi bir bölüm tercih etmek istiyorsanız Pilotaj bölümünü tercih edebilirsiniz. Pilotaj bölümü sık sık staj yapacağınız yani uygulama üzerinden ders göreceğiniz bir bölüm olup sonrasında hem de kamu da hem de özel sektörde iş bulabileceğiniz bölümlerden birisidir. Bu bölüm mezunları günümüzde en yüksek maaşa sahip olan meslekleri yapıyorlar.

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi

Türkiye’de dizi ve film sektörü dünyada belli bir yer edinmiş durumda eğer bu alana dair üniversite bölümü okumak istiyorsanız kurgu ses ve görüntü yönetimi bölümünü okuyabilirsiniz.