Yüksek Maaşla İşe Başlayabileceğiniz En İyi 5 Bölüm

Geleceğinizi belirlemenin en önemli adımı üniversite bölüm tercihinden geçer, çünkü hayatınızın önemli bir dönemini ayıracağınız eğitim dönemi gelecekte sizlerin sürekli olarak yapacağı meslek haline gelecektir.

Geleceğinizi belirlemenin en önemli adımı üniversite bölüm tercihinden geçer, çünkü hayatınızın önemli bir dönemini ayıracağınız eğitim dönemi gelecekte sizlerin sürekli olarak yapacağı meslek haline gelecektir. Sıkılmayacağınız ve çalışırken mutlu olacağınız bir üniversite bölümü arıyorsanız yüksek maaşla işe başlayacağınız en iyi 5 bölüm hakkında yazdığımız bu yazıyı rehber alabilirsiniz.

Tıp Fakültesi

Birçok kişiye sorduğunuz zaman ataması ve maaşı yüksek üniversite bölümleri arasında Tıp’ı söyleyecektir. Tıp bölümü sağlık alanını tamamen sırtlayan bir bölüm olup sağlık sektörüne ihtiyaç kalmadığı zaman bitecek bir bölümdür fakat bu durum çok düşük hatta hiç olmayacak bir ihtimal sağlık olduğu sürece Tıp’a olan ihtiyaç devam edecektir.

Bu arada Tıp mezunu olan birçok kişi özel ya da kamu olsun çok yüksek düzeyde maaş almaktadır. Tıp mezunları kamu da maaş skalasında ilk sıralarda yer alıyor.

Pilotaj

Pilot olmak isteyenlerin tercih edebileceği Pilotaj bölümü ülkemizde birkaç üniversitede bulunuyor. Bundan dolayı öğrenci sayısı az olan bu bölümde çalışan sayısı da az olduğundan dolayı çok yüksek maaşlardan kapıyı açıyor.

Pilotaj bölümü okumanın boy ve kilo şartı bulunuyor aynı zamanda bölüme alınacak öğrencilerden tam detaylı sağlık belgesi isteniyor. Günümüzde 30.000 ile 50.000 arasında maaş alan bölüm mezunları özel sektörde ise 100.000’liraya yakın maaş aldıkları söyleniyor.

Diş Hekimliği

Tıp kadar yüksek maaş almasa da diş hekimliği de özel sektör bazında en yüksek maaş alan bölümlerden birisidir. Diş hekimliği bölüm mezunları gerek özel ve kamu hastanelerinde gerekse de kendilerine özel klinik açarak çalışıyor. Kamu da çalışan bir diş hekimi 29.00 0 ile 33.000 lira maaş alırken özel sektörde ya da kendi kliniğini açan bir diş hekimi ise 80.000’e yakın bir maaş alıyor.

Yazılım Mühendisliği

Yazılım ve kodlama alanlarına düşkün herkesin tercih edeceği yazılım mühendisliğinde mezun olduktan sonra yüksek maaş alan bölümlerden birisidir. Eğer iyi bir üniversite okuyup iyi hocalardan ders aldıysanız özel sektörde iş bulma ve yüksek maaş alma olasılığınız yüksektir.

Mimarlık

Üniversitede okurken zorlanacağınız ama iş yaşamında da rahatlayacağınız bir bölüm arıyorsanız Mimarlık bölümünü tercih edebilirsiniz. Mimarlık bölümü özel ya da kamu da alımı yüksek üniversite bölümleri arasında yer alıyor.