Kötü Huylu Kolesterol Nasıl Düşer? Düşürmek İçin Basit Yöntemler

Kolesterol insan vücudunda karaciğerde üretilen enzimler arasında yer alır. Bunun yanında besinler yolu ile de alınır. Kanda bulunan kolesterol seviyesinin yüksek olması kalp ve damar hastalıklarının en önemli nedenleri arasında yer alır.

Kolesterol insan vücudunda karaciğerde üretilen enzimler arasında yer alır. Bunun yanında besinler yolu ile de alınır. Kanda bulunan kolesterol seviyesinin yüksek olması kalp ve damar hastalıklarının en önemli nedenleri arasında yer alır. Kanda iki türlü kolesterol bulunur bunlar iyi huylu ve kötü huylu olarak ikiye ayrılırlar. Kötü huylu kolesterol yüksekliği kalp krizi, inme ve felç gibi son derece önemli ve sonucu olumsuz hastalıklara neden olur.

Kötü huylu kolesterolün yüksekliğinin hemen fark edilmesi çoğu zaman mümkün olmaz. Kişide hiç geçmeyen halsizlik yorgunluk hissi, göğüs ağrısı, baş dönmesi, yaraların geç iyileşmesi, ayak ve bacaklarda uyuşma gibi belirtiler ile ortaya çıkar.

Kötü Huylu Kolesterol Nasıl Düşürülür?

Kötü huylu kolesterol nasıl düşürülür merak edilen konular arasında yer alır. Yapılan kontroller sonucunda kötü huylu kolesterolü yüksek çıkan kişiler risk grubunda olduklarını bilmelidirler. Olabilecek hastalıklardan ve olumsuz sonuçlardan korunmak için alınabilecek bazı tedbirler bulunur. Bu tedbirleri aldığınız takdirde kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

  • Hayvansal besinlerden ve hayvansal yağlardan uzak durun
  • Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş gıdaları tüketmeyin
  • Kızartmaları tüketmeyin
  • Yemeklerinizi az yağlı ve buharda pişirin
  • Fastfood tarzı yiyeceklerden uzak durun
  • Lif oranı yükse, yağ oranı düşük, doymamış yağ içeren gıdalar tüketin
  • Beslenme programınızda sebzeye daha çok yer verin
  • Kırmızı et yerine balık tüketin

Kötü Huylu Kolesterolü Düşüren Yiyecekler

Kötü huylu kolesterolü düşüren yiyecekler ile hazırlanan beslenme programı sayesinde sağlıklı bir hayata sahip olabilirsiniz. Kolesterolünüzü dengede tutmak için egzersiz yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Özellikle masa başı işlerde çalışan kişilerin düzenli olarak egzersiz yapmaları sağlıkları açısından çok önemlidir. Kolesterolünüzü dengede tutmak istediğinizde soğan, sarımsak, domates, pancar, bamya havuç gibi sebzeleri tüketmelisiniz.

Çikolata kolesterolü düşüren yiyecekler arasında yer alır. Bitter çikolata yiyerek tatlı ihtiyacınızı karşılarken kolesterolünüzü de düşürebilirsiniz. Yeşil ve siyah çay içmeniz de kolesterolünüzün düşmesine faydalı olacaktır. Badem, fındık, fıstık ve ceviz tüketerek de kolesterolünüzü düşürebilir ve sağlıklı beslenebilirsiniz. Meyve olarak elma, greyfurt ve armut tüketmeniz yararlı olur.