Türk Kahvesinin Cilt İçin Faydaları

Türk kahvesi ile cilt maskesi yapılabilir. Maske olarak kahve kullanımı cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Bunun yanında cilde asla zarar vermeyecek kahvenin telvesi kullanılır. İçtiğiniz kahvenin dibinde kalan tortu ile cildinize maska yapabilirsiniz.

Türk kahvesi ile cilt maskesi yapılabilir. Maske olarak kahve kullanımı cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Bunun yanında cilde asla zarar vermeyecek kahvenin telvesi kullanılır. İçtiğiniz kahvenin dibinde kalan tortu ile cildinize maska yapabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde direk cildiniz üzerinde peeling etkisinden yararlanarak kullanabilirsiniz. Faydası saymakla bitmeyen kahvenin cilt üzerinde gözenekleri temizleme etkisi vardır. Tüm gözenekleri temizlediği için cildin fazla yağından kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde canlı bir görünüme kavuşmak mümkün olur. Ayrıca cildin katmanlarında yenileyici özelliği sayesinde kısa süre içerisinde parlak bir cilde kavuşabilirsiniz.

Türk Kahvesini Her Cilt Tipi Kullanabilir mi?

Türk kahvesi cilt tiplerinin tümünde kullanılabilir. Cildin esnekliğini arttırdığı için nem dengesini korur. Cilt her zaman nemli ve canlı görünür. Ayrıca cildin ışıldamasına yardımcı olacak Türk kahvesi sayesinde düzenli bir şekilde maske yapılarak cildin ölü derisinden arındırılması sağlanır. Cilt katmanlarına çok iyi gelen bu formül en pahalı kremleri bile geride bırakabilir. Düzenli bir şekilde her hafta kahve telvesini yüz ve cildiniz üzerinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz selülit sorunundan kurtulmak için kahvenin telvesini cildiniz üzerinde masaj yaparak yedirebilirsiniz. Sürekli ve sık aralıklarla bu işlemi yapmanız cilt katmanlarında sıkılaştırma sağlayacaktır. Kahvenin cilde etkileri;

  • Kan dolaşımını arttırır
  • Kısa süre içerisinde canlılık verir
  • Cildin tazelenmesini sağlar
  • Cilt ölü deriden kurtulur

Ciltte Türk Kahvesi Nasıl Kullanılır?

Türk kahvesi kullanımı sırasında tükettiğiniz kahvenin dibinde kalan tortu ile kolayca maske yapılabilir. Tek yapmanız gereken şekersiz bir Türk kahvesi yapmaktır. Kahveye şeker koymak kahvenin cilt üzerindeki yenileyici etkisini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebepten dolayı sade kahvenin telvesi kullanılarak maske yapılmalıdır. Ayrıca her hafta en az 2 veya 3 kere kahvenin dibinde kalan telvesini direk cildiniz üzerinde kullanabilirsiniz. Cilde asla zarar vermeyecek bu özel formül ile birlikte capcanlı görünen sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Kan dolaşımını arttıran maske uygulamasında masaj yaparak tüm cildinizde bu etkiyi hissetmeniz capcanlı görünümü daha çok destekleyecek ve kısa süre içerisinde beklediğiniz görünüme kavuşabileceksiniz. Hem canlı hem de parlak bir görünüm için mutlaka kahvenin telvesini şeker ilavesiz şekilde kullanmanız önerilir.