iPhone 15 Serinin USB-C Konektörleri Paylaşılarak Yayıldı!

iPhone 15 serisi, USB-C konektörüne sahip ilk seri olacak. İşte, iPhone 15 serisinin USB-C konektörleri...

 

iPhone 15 serisi, USB-C konektörüne sahip ilk seri olacak. İşte, iPhone 15 serisinin USB-C konektörleri...

Eylül'de iPhone 15 serisi piyasaya tanıtılacak.  iPhone 15 USB-C'ye geçiş yapacak. Bugün bir kullanıcı, bu bağlantı noktası hakkında iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus ve iPhone 15 için yapılmış konektörlerin resimlerini paylaştı.

 iPhone 15 Serisinde Mevcut Olacak USB-C Konektörleri

Teknolojinin önden gelen markalardan Apple, Avrupa Birliği'nin elektronik cihazların tek tip şarj bağlantı noktasına sahip olması gerekliliğine uyum sağlamak için iPhone'larında USB-C konektörlerini kullanıma sunulacak. Birkaç yıldır piyasanın dilinde olan iPhone 15, konuyla ilgili düzenlemeleri uygulayan ilk Apple modeli olmayı başardı. Bu bağlayıcılar, bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 için konektör tasarımlarını herkese açık olarak sundu. Kullanıcı, paylaştığı fotoğraflarda üç farklı konektörün hangi modellere ait olduğunu paylaşımında belirtti.

Önceki söylentilere bakılırsa, iPhone 15 ve 15 Plus'ın Lightning bağlantı noktasıyla aynı USB 2.0 standart konektörle donatılması, 480Mbps veri hızı sağlaması ve 20W'a kadar şarjı desteklenmesinde beklenenler arasındaydı. Sonuç olarak, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, 2012'den beri iPhone için ilk büyük hız artışı olan bir USB 3.2 konektörü bulunacak. Elbette bu, Apple'ın USB-C'den veri aktarımını ve şarj etme hızlarını sınırlayacağını da gösteriyor.

Kullanıcıların yorumları, markanın Apple'ın USB-C gereksinimi nedeniyle Made for iPhone (MFi) programından çekilme kararından biraz rahatsız olduğunu ortaya koyuyor. Bu durumda, telefonu satın alan kullanıcıların da bazı hızları kaybedeceğini belirtmek gerekir.

USB-C Konektörü Nedir?

USB-C bir bağlantı türüdür. Telefon, laptop, flash bellek ve kamera bağlantılarını sağlamak için kullanılmaktadır. Cihaz şarjı, güç çıkışı, araçlar arası veri iletimi, video çıkışı sağlar.

USB-C Konektörü Ne İşe Yarar?

Verileri harici bir cihazdan ana bilgisayara aktarırken, USB Type-C yüksek hız sunar. Bu, dosya aktarımlarının çok uzun sürmesi sorununu çözer. Diğer USB bağlantı noktalarıyla karşılaştırıldığında, genellikle iki kat daha hızlı iletişim sağlar. USB Type-C hızlı şarjı destekler.