Evde Egzersiz Yapmanın Dezavantajları

Spor, hayatın önemli bir parçasıdır. Kişinin sağlıklı vücut ve beyin yapısı için önemlidir. Günde belirli saatlerde,  yeterli düzeyde bir uzman eşliğinde yapılan sporun vücuda olan faydası saymakla bitmez. Spor ve egzersiz yapmak kişiyi birçok hastalıktan korur ve oluşabilecek hastalıkların da önüne geçer.

 

Spor, hayatın önemli bir parçasıdır. Kişinin sağlıklı vücut ve beyin yapısı için önemlidir. Günde belirli saatlerde,  yeterli düzeyde bir uzman eşliğinde yapılan sporun vücuda olan faydası saymakla bitmez. Spor ve egzersiz yapmak kişiyi birçok hastalıktan korur ve oluşabilecek hastalıkların da önüne geçer. Kimi insanlar kilo vermek/almak için kimileri ise formda kalmak için spor yapar. Bu durumda bazı kişiler spor salonunu tercih ederken bazı kişiler ise evde kendi kendilerine yapmayı tercih eder. İkisi de bir seçenektir fakat spor salonunda belirli bir düzen içinde eğitimci eşliğinde yapmak her zaman daha doğrudur. Evde yapılan sporlar her ne kadar ekonomik olsa da ve daha rahat olduğu düşünülse de birçok dezavantajı vardır.

Evde Yapılan Egzersizlerin Dezavantajları Nelerdir?

Evde tek başına spor yapmak bir zaman sonra sıkıcı gelir ve kişide motivasyon düşüklüğüne sebep olur.

 Spor salonlarında yeni insanlar tanımak ve sosyalleşmek kişiye motivasyon sağlar ve kilo alma/ verme sürecinde daha kararlı şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Spor salonlarında birlik ve uyum içinde yapılan egzersizler kişide her zaman daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

 Birlikten kuvvet doğar. Bu nedenle kişiler spor salonlarında bir araya gelerek birbirilerine moral olur ve spor, egzersizlerini aksatmadan yaparlar. Fakat evde kişi tek başına spor yapmaya karar verdiğinde istikrarsızlık ve antrenmanları aksatma durumu yaşayabilir.

 Bir eğitimci ve spor koçu eşliğinde yapılan egzersizler sağlığı tehdit edici durumların önüne geçer ve kişinin egzersizleri yanlış uygulamasının ya da eksik uygulamasını engeller. Bu nedenle spor salonunda eğitimci eşliğinde yapılan sporlar oluşabilecek fiziksel kazaların da önüne geçer.

 Eğitimciler spor salonlarında kişiye özel egzersiz programları hazırlayabilir. Kişinin hangi hareketleri kolay yaptığını hangilerinde zorlandığını tespit eder ve ona göre program oluşturur. Bu sayede kişinin zorlanmadan ve bıkmadan ilerlemesine yardımcı olur.

 Spor salonları alet ekipman konusunda kapsamlıdır. Birçok hareketi, egzersizi yapmanızda kolaylık sağlar. Fakat evde aletler kısıtlı olduğu için yaptığınız hareketler de kısıtlı olacaktır.

 Spor salonunda uzmanlardan yeni bilgiler öğrenmek mümkün. Yeni hareketler, egzersizler ile spor sürecinize katkı sağlamış olursunuz.