Kardiyo Nedir? Ne İşe Yarar?

Sağlıklı kilo vermeyi hedefleyen ve aynı zamanda vücudun formda kalmasına olanak sağlayan spor türleri arasında en çok tercih edilen spor türüdür. Kardiyo egzersizi, vücudun tamamen çalışmasına olanak sağladığı gibi vücuttaki kan dolaşımının da hızlanmasına yardımcı olur.

Sağlıklı kilo vermeyi hedefleyen ve aynı zamanda vücudun formda kalmasına olanak sağlayan spor türleri arasında en çok tercih edilen spor türüdür. Kardiyo egzersizi, vücudun tamamen çalışmasına olanak sağladığı gibi vücuttaki kan dolaşımının da hızlanmasına yardımcı olur. Vücutta kan akışının hızlı olması sonucunda yağ yakımı daha kolay bir şekilde ilerler. Haftalık düzenli olarak yapılan kardiyo egzersizleri düzenli kilo verilmesinde ciddi oranda fayda sağlar. Sağlık açısından değerlendirildiğinde kalp ve akciğeri yoğun bir şekilde çalıştırarak, kalbin daha sağlıklı bir şekilde kan pompalamasına destek olur. Kardiyo egzersizleri, hem sporcular, hem profesyonel spor yapanlar, hem de spora yeni başlayan kişiler için uygundur. Kişi üzerinde pek çok olumlu etki bırakan kardiyo sporunun etkileri şu şekildedir;

  • Kardiyo yakmanın en önemli yararlarından bir tanesi yağ yakımını hızlandırmasıdır. Sağlıklı kilo vermek isteyenlerin tercihi olan kardiyo, en çok tercih edilen spor türüdür.
  • Düzenli olarak kardiyo egzersizi yapıldığında damar tıkanıklığının giderilmesine destek olur.
  • Fiziksel değişimlerin yanı sıra psikolojik olarak da rahatlamanızı sağlar. Stres ve depresyon gibi kronik belirtilerin ortadan kalkmasına yardımcı olurken; gün içerisinde kendinizi daha zinde ve daha enerjik hissedebilirsiniz.
  • Vücudun tüm kaslarının çalışmasını, kas ve eklemlerin daha güçlü olmasını sağlar.
  • Kadınlarda menopoz dönemlerinde yaşanan sorunların daha rahat atlatılmasına destek olur.

Evde Kardiyo Yapmak Mümkün Mü?

Kardiyo egzersizinin kişilere sağlamış olduğu faydalar nedeni ile, aktif olarak spor yapmak isteyen insanların en çok araştırdığı hususlardan bir tanesi evde kardiyo yapmak mümkün mü? sorusudur. Spor salonuna gitmeye vakti olmayanlar evde birkaç ekipman desteği ile kardiyo egzersizlerini kolaylıkla yapabilirler. Kardiyo egzersizleri için haftada 4 gün 30 dakikalık bir zaman yeterlidir.

Kardiyo Hareketleri Nelerdir?

Etkili bir spor türü olan kardiyo egzersiz hareketleri herkese hitap eden pek çok hareketleri içerir. Yüzme, mekik çekme, uzay mekiğinde çalışma, koşma, squat, bisiklet, ip atlama gibi hareketler kardiyo hareketleri içerisinde yer alır. Günlük 30 dakikalık bir süre zarfında sizlere uyan kardiyo hareketlerini kolaylıkla yaparak daha sağlıklı bir yaşama sahip olabilirsiniz.