En Çok Tercih Edilen 4 Yıllık Lisans Bölümleri

17–18 Haziran 2023 tarihlerinde milyonlarca aday YKS'ye girdi. 17 Haziran'da TYT, 18 Haziran'da ise AYT ve YDT sınavı gerçekleşti. 2023 üniversite sınav sonuçları sonrası, gözler lisans bölümlerine çevrildi.

17–18 Haziran 2023 tarihlerinde milyonlarca aday YKS'ye girdi. 17 Haziran'da TYT, 18 Haziran'da ise AYT ve YDT sınavı gerçekleşti. 2023 üniversite sınav sonuçları sonrası, gözler lisans bölümlerine çevrildi.

Adaylar, sınav sonuçlarını öğrendikten sonra aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre tercih vermek için lisans bölümlerini araştırıyor. 4 yıllık lisans bölümleri nelerdir? Hangi üniversite bölümlerine öncelik verilmeli? 2023'ün en iyi dört yıllık lisans bölümleri hangileri? İşte, en çok tercih edilen 4 yıllık lisans bölümlerinin ayrıntıları...

Hukuk Bölümü

Hukuk; düzenlemeler bütünü, insanların birbirleriyle olduğu kadar diğer insanlarla ve toplumlarla da nasıl etkileşimde bulunduklarını düzenler. Hukuk Fakültesi, anayasal yasalara ve iş ahlakına bağlı kalabilen, birey ve toplum arasındaki düzeni sağlar. Hukuk sektörüne katkıda bulunabilen ve bundan kazanç sağlayabilen nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Hukuk fakültesine girmeyi düşünen adaylarda en çok aranan özelliklerden biri adalete ve hukuka ilgi, güçlü iletişim ve öz disiplindir. Hukuk bölümünde lisans eğitimi dört yıl sürer. 240 AKTS kredisini tamamlamak ve tüm üniversite gerekliliklerini yerine getirmek, tüm öğrenciler için ön koşuldur. Dört yıllık bölümünü tamamladıktan sonra, öğrenciler bir yıl boyunca staj yapmak zorundadır.

Diş Hekimliği Bölümü

Diş hekimliği bölümü, tıp alanında ağız ve diş sağlığını araştıran, olası sorunları öngören ve uygun çözümleri geliştirir. Bu yüzden uygulamalı olarak, hastaları tedavi edecek hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde, üniversitelerde okutulan lisans programı Diş Hekimliğidir. Bu bölüme sadece sayısal puan türü altında öğrenci alınmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği; elektronik ve bilgisayar bilimi, bilgisayar donanımı ve yazılımı oluşturmak için birleştirilmesi gereken bir alandır. Mühendisleri bu alanda çalışmaya hazırlamayı amaçlayan bir diğer akademik alan da Bilgisayar Mühendisliği'dir.

Bilgisayar Mühendisliği'nde uzmanlaşan öğrenciler, dirençler, kapasitörler ve indüktörler içeren devrelerdeki voltaj ve akımı öğrenecekleri temel devre analizi dersleri alacaklardır. Bunların yanı sıra, Bilgisayar Mühendisliği 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Üniversitelerin Mühendislik veya Teknoloji Fakülteleri bünyesinde eğitim veriliyor.

Psikoloji Bölümü

Psikoloji; davranış ve zihin bilimidir. Bilinçli veya bilinçsiz olayların yanı sıra duygular ve düşünceler de psikolojide incelenir. Psikolojide kişisel gelişim, sağlık, spor ve sosyal davranış alt alandan sadece birkaçıdır. Psikoloji bölümünün eğitimi dört yıldır. Bu alanda nitelikli bir mezun "psikolog" unvanını alır ve sosyal, davranışsal veya bilim insanı olarak kategorize edilir.