Etli Güveç Nasıl Yapılır? Lezzetli Güveç İçin Püf Noktalar

Tam kıvamında yapıldığında etli güveç sofraların en özel yemeği olmayı başarır. Etli güveç son derece lezzetli olmasının yanında yapılması bir o kadar koaly yemekler arasında yer alır.

 

Tam kıvamında yapıldığında etli güveç sofraların en özel yemeği olmayı başarır. Etli güveç son derece lezzetli olmasının yanında yapılması bir o kadar koaly yemekler arasında yer alır. Etli güveç nasıl yapılır öğrenen kişiler bu kolay aynı zamanda lezzetli yemek ile takdirleri toplamayı başarırlar.

Yemeğe adını veren güvecinizi alarak yemeği yapmak için hazırlığınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Güvecin içinde pişen yemeğin ayrı bir lezzette olduğunu gördüğünüzde pek çok yemeği yapmak için onu tercih edeceğinizden emin olabilirsiniz. Toprak güveçler yemeklerin lezzetli aynı zamanda sağlıklı olmasını sağlarlar.

Lezzetli Etli Güveç Pişirmenin Püf Noktaları

Lezzetli etli güveç pişirmenin püf noktaları merak edilen konular arasında yer alıyor. En çok dikkat etmeniz gereken nokta güveç içinde yemek pişirmeden önce onu fırında ısıtarak iç kısmını yağlamaktır. Yağı iyice emdikten ve bir süre bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Artık güveciniz içinde yemek pişirmeye hazır. Etli güvecinizi pişirme sırasında şu noktalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Etli güveç tarifinde kuzu eti kullanın
  • İçine sebze olarak patlıcanın yanında kabak, mantar da koyabilirsiniz
  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra doğrayın ve yaklaşık 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin
  • Güvecin dibine bir miktar kuyruk yapı ve tereyağı koyun
  • En alta kuşbaşı olarak doğranmış etleri üzerine küp şeklinde doğranmış kuru soğanı ve iş olarak sarımsakları ve sebzeleri ekleyin
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ve tuz eklediğiniz yarım su bardağı suyu güvecin üzerinde gezdirerek dökün hava almaması için ağzını alüminyum folyo ile kapatın
  • 180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 1.5 saat kadar pişirin

Etli Güveç İçine Hangi Sebzeler Koyulur?

Etli güveç Anadolu’nun her şehrinde farklı sebzeler ile pişirilir. Bunun yanında en çok tercih edilen sebzenin patlıcan olduğu görülür. Bunun yanında patlıcan bulamadığınızda patates, kabak, mantar gibi sebzeleri de kullanmanız mümkün olur.

Etli güvecinizde tüm sebzeleri çiğden koymanız ve yemeğin pişerken hava almaması en çok dikkat etmeniz gereken noktalar arasındadır. Bu noktalara dikkat ederek yapacağınız güveciniz ile takdirleri toplarsınız.