İletişim Fakültesinde Hangi Bölümler Var?

İletişim her şeyin anahtarıdır. Halkın siyasi liderleri, küçük bir ticari ürünün tanıtımına kadar her şey iletişime bağlıdır. Televizyonlarda, haber sitelerinde, dergilerin arka planında yer alan hemen hemen her kadro iletişim fakültesi mezunudur.

İletişim her şeyin anahtarıdır. Halkın siyasi liderleri, küçük bir ticari ürünün tanıtımına kadar her şey iletişime bağlıdır. Televizyonlarda, haber sitelerinde, dergilerin arka planında yer alan hemen hemen her kadro iletişim fakültesi mezunudur. İletişim Fakültesi'nde toplam beş bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler şöyledir; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Reklam Tasarımı ve Yönetimi gibi bölümler bulunuyor.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü, kamu kurum veya işletmelerinin iletişim stratejilerini yönetebilecek kişiler yetiştirilmektedir. Beklentilere uygun hizmet üretimi, hedef kitleyi tanımakla sağlanır. Müşterilerin hizmetlere geri bildirim, öneri ve şikayetlerini iletmeleri standartların iyileştirilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Geleneksel veya dijital müşteri iletişim yöntemleri çok önemlidir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü iki yıllıktır. Program aracılığıyla hem örgün hem de yaygın eğitim seçenekleri mevcuttur. Ayrıca Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tarafından sunulan bir lisans programı bulunmaktadır. Bölümün ön lisans programını bitirmek için 120 AKTS, lisans programını bitirmek için 240 AKTS gerekmektedir.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

Radyo, Televizyon ve Sinema; bölümün amacı teknoloji dönemde medya ve iletişim alanında mesleki çalışmalar yapan yetkin insanlar yetiştirmektir. Radyo, Televizyon ve Sinema, Yüksek Öğrenim İletişim Fakültesi alanında yer alan dört yıllık bölümdür.

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik, bir olay veya ilgi çekici bir konu hakkında nesnel bilgi toplayıp bunu kamuoyuna yayma mesleğine verilen addır. Gazetecilik bölümü dört yıllıktır. Bu bölümü tamamlayanlara "gazeteci" unvanı veriliyor. Gazetecilik bölümünün amacı, iyi yetişmiş çalışanları basın içine almaktır.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

Görsel İletişim Tasarımı bölümünün amacı, birçok farklı mecrada ve özel ajanslarda olduğu gibi dijital ortamda da görsel içerik üretmektir. Görsel İletişim Tasarımı  öğrencileri iş ahlakı, yaratıcılık, özgünlük, çeşitlilik, sanatsal bakış açısı, eleştirellik ve tasarımcının bireysel gelişime bakış açısını öğrenirler. Bu bölümün mezunları “Görsel İletişim Tasarımcısı” unvanını alırlar.

Reklam Tasarımı ve Yönetimi Bölümü

Reklam Tasarımı ve Yönetimi bölümü öğrencilere pazarlama ve reklamcılığı öğretmek amacıyla kurulmuştur. Bir mal veya hizmetin hedeflenen pazara ulaştırılması, reklam verenin sorumluluğundadır. Tanıtım ve iletişim, reklam bölümünün ana öncelikleridir. Bir reklam verenin temel sorumluluklarından biri, satışları yönetmek ve satış sonuçlarını takip etmekle birlikte reklam kampanyaları oluşturmaktır. Bunların yanı sıra, Reklam Tasarımı ve Yönetimi  bölümü hem iki yıllık hem dört yıllık bölümdür.