İşletme Fakültesinde Hangi Bölümler Var?

Türkiye'de en çok okuyucuya sahip olan fakültelerden biri İşletme fakültesidir. Türkiye'de üniversitelerin hemen hepsinde yer alan İşletme fakültesi birçok öğrenci tarafından tercih etmektedir.

Türkiye'de en çok okuyucuya sahip olan fakültelerden biri İşletme fakültesidir. Türkiye'de üniversitelerin hemen hepsinde yer alan İşletme fakültesi birçok öğrenci tarafından tercih etmektedir. Çünkü, ülkemizde en yaygın olan fakültelerden biri işletmedir. Bu fakülte, iş olanaklarının çeşitliliği nedeniyle tercih edilmektedir. Öğrenciler, özellikle kaliteli üniversitelerde bulunan İşletme fakültesinin özelliklerini merak ediyor. Peki, İşletme fakültesinde hangi bölümler var? İşte, tüm ayrıntılar...

Uluslararası Ticaret Bölümü

Uluslararası ticaretin bu kadar yaygın olması, Uluslararası Ticaret bölümünün önemine katkı sağlıyor. Küresel ticaret, günümüz ekonomisinde iç ticaretten daha çok önemli hale gelmiştir. Uluslararası Ticaret bölümünün amacı, yeni ortaya çıkan ticaret yöntemlerine hızla uyum sağlayabilen, bunları profesyonel yaşamlarında etkin bir şekilde kullanabilmesi önemli bir faktördür. Kurumların finansal olarak büyümesine yardımcı olan öğrenciler yetiştirmektir. Disiplin, liderlik, sorumluluk, mükemmel iletişim becerileri, ekip çalışmasına uygunluk ve gelişmiş sosyal beceriler, Uluslararası Ticaret Bölümü mezunlarını işe almak isteyen işverenlerin aradığı niteliklerden bazılarıdır.

Finans ve Bankacılık Bölümü

Finans ve Bankacılık Bölümü bir lisans programı olup, amacı, öğrencilerine ekonomi, bankacılık, finans gibi kavramları en iyi şekilde anlatarak, faaliyet gösterdiği kurum veya kuruluşlara yardımcı olmaktır. Böylece, gelecekteki profesyonel yaşamlarına daha iyi hazırlanmış olurlar. Finans ve Bankacılık programına kaydolmayı düşünen öğrencilerin sorumlu, disiplinli ve güçlü bir İngilizce dil bilgisine sahip olmaları gerekir.

Lojistik Yönetimi Bölümü

Lojistik yönetimi programı, etkin planlama yapacak, lojistikle ilgili tüm görevleri organize edecek, yönetimi altındaki kişilerden şirket ve proje için en iyi şekilde yararlanacak, lisans eğitimi sırasında edindiği bilimsel bilgileri uygulayacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Matematiksel ve ekonomik ilgi alanları, Lojistik Yönetimi programına kaydolmayı düşünen öğrenciler için çok önemlidir. Çünkü hem akademik hem de profesyonel olarak kişiye veya kişilere çok faydalı olacaktır.

İktisat Bölümü

Ticaret, dağıtım, ithalat ve ihracat gibi konulara bakan bir bilim dalı olan İktisat, üretimden tüketime kadar tüm süreçleri kapsar. İktisat bölümü ise, etkili satış ve pazarlama sonuçları üretmek için dünya çapında ulusların, işletmelerin, kurumların ve diğer kuruluşların ekonomik işlemlerini takip etmeyi ve denetlemeyi sağlıyor. Üniversite öğrencilerine İktisat Bölümü tarafından temel iktisat kavramları ve analiz yöntemleri öğretilmektedir. Ek olarak, temel ekonomik kavramları ve analiz tekniklerini öğreterek öğrencilerin araştırma, analiz ve sonuçları değerlendirme kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.