Sözel Puanıyla Tercih Edebileceğiniz En İyi 7 Bölüm

Öğrenciler zamanlarını üniversite ve bölüm araştırmakla geçiriyorlar. Bazı insanlar ideallerine ve ilgi alanlarına göre kararlar alıyor. Bazıları bölüm ve üniversite düzeyinde araştırma yaptıktan sonra karar vermeyi tercih eder.

Öğrenciler zamanlarını üniversite ve bölüm araştırmakla geçiriyorlar. Bazı insanlar ideallerine ve ilgi alanlarına göre kararlar alıyor. Bazıları bölüm ve üniversite düzeyinde araştırma yaptıktan sonra karar vermeyi tercih eder. Peki, sözel puanıyla tercih edebilecek en iyi 7 bölüm hangileridir? İşte, tüm ayrıntılar...

Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümü

Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümü, en iyi sözel bölümleri arasındadır. Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümünün iş koşulları geniştir. Bu bölümün hemen hemen her yerde iş olanakları bulunuyor. Halkla ilişkiler, reklamcılık, medya ve gazetecilik alanlarında yetkin, iletişimi kuvvetli profesyoneller yetiştirmektir. Bölüm hem devlet hem de özel üniversitelerde eğitim verdiği için geniş istihdam olanaklarına sahiptir.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü

En popüler öğretmenlik uzmanlık alanlarından biri olan Türkçe Öğretmenliği en iyi sözel bölümü olmaktadır. Öğretmen istihdamıyla ilgili sorunlara rağmen, Türkçe Öğretmenliği eğitimciler için tercih edilen mesleklerden biri olmaya devam ediyor. Türkçe öğretmenliği, eğitimin vazgeçilmez dallarındandır. Özel sektörde bir meslek olması nedeniyle sözel bölümün en çok tercih edilen bölümlerinden biridir.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü

Okul Öncesi Öğretmenliği, sözel bölümünde çokça tercih edilmektedir. Birkaç yıl önce Okul Öncesi Öğretmenliği eşit ağırlık puan türüyle öğrenci alırdı. Ancak, YÖK'ün kararıyla artık sözel alanına kaymıştır. Sözel kategorisine girer girmez bölümün puanları ve sıralamaları önemli ölçüde yükseldi. Bölümün sıralamasını artıran şey ise istihdam alternatifleri oldu.

İlahiyat Bölümü

En iyi sözel bölümlerden biri olan İlahiyat, geleceğin müftülerini, imamlarını, kamu görevlilerini, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini, Kuran kursu eğitmenlerini yetiştirmektedir. Çok çeşitli bir çalışma alanı olan İlahiyat, öncelikle dinlerin gelişimi, tarihleri ​​ve kültürleri hakkında bilgili mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Gastronomi Bölümü

Gastronomi sözel bölümler arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Eğitim veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hem özel hem de devlet üniversitelerinde yer almaktadır. Yemek ve mutfak sanatlarına ilgi duyan ve bunu iş olarak kabul eden kişiler tercih edebilir.

Yeni Medya Bölümü

En iyi sözel alanlarından biri olan Yeni Medya, aynı zamanda en iyi iletişim alanlarından biridir. Yeni Medya bölümü, modern iletişim ve medya kanalları için zengin uygulama ve bilgilere sahiptir. Halihazırda 4 üniversitede bulunan bölüm ülkemizde yeni popülerlik kazanmaya başlayan sözel bölümdür.

Animasyon Ve Çizgi Film Bölümü

Animasyon ve Çizgi Film Bölümü görsel sanatlara bağlı bir alandır. Bölüm, dünyaca ünlü animasyon ve çizgi film alanlarında profesyoneller yetiştirmektir. Bölüm, çeşitli üniversitelerdeki Güzel Sanatlar ve Sanat Tasarım Fakültelerin bünyesindedir.