Yoğurtlu Mercimekli Erişte Çorbası

Geçmişten günümüze sofralarımızda çorbanın yeri ve önemi büyüktür. Çeşitli tarifler ve tatlarla hem soframızın zenginliğini hem de kültürel zenginliği gözler önüne serer. Ülkemizin dört bir yanında yemeklerde çorba tüketiminin birçok avantajı bulunur:

Geçmişten günümüze sofralarımızda çorbanın yeri ve önemi büyüktür. Çeşitli tarifler ve tatlarla hem soframızın zenginliğini hem de kültürel zenginliği gözler önüne serer. Ülkemizin dört bir yanında yemeklerde çorba tüketiminin birçok avantajı bulunur: Yapımının basit olması ekonomik, besleyici, lezzetli ve mide rahatlatıcı özelliğinin olması gibi faktörler günlük olarak pek çok sofrada yer almasına büyük katkı sağlamaktadır. Yalnızca öğle ve akşam öğünlerinde değil sabah kahvaltılarında bile tüketilebilir. Birden fazla farklı yöntemlerle ve malzemelerle yapılabilir. Örneğin yoğurt çorba yapımında kullanılan başlıca malzemelerden biridir.  Yoğurtla yapılan çorba çeşitlerinden biri ise yoğurtlu mercimekli erişte çorbasıdır. Bu çorba hem şifa deposu hem de tek başına bile doyurucu özelliğe sahiptir. Bu nedenle diyet yapan kişiler de gönül rahatlığıyla tüketebilir. Alışılmışların dışında farklı tarif isteyen kişiler bu çorbayı deneyebilir.

Malzemeleri

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 âdet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı erişte
  • 3.5 su bardağı su

Yoğurtlu Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

İlk olarak yeşil mercimek küçük bir tencereye alınır ve şişene kadar pişirilir.

Başka bir tencereye yoğurt, un, yumurta, tuz, su alınır ve pürüzsüz oluncaya dek çırpılır.

Karışım orta ateşe alınır ve sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlamadan hemen önce erişte eklenir.

Kaynamaya başlayan karışıma haşlanmış yeşil mercimek ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika daha kısık ateşte pişmesi sağlanır.

Tavaya alınan tereyağı eritilip kızdırılır ve içine kuru nane eklenir. Tercihe göre pul biber de eklenir. Bu karışım da çorbaya eklenir ve birkaç dakika daha pişmesi sağlanır. Ardından servis edebilirsiniz.

Not: Dilerseniz mercimeği eklediğiniz esnada 1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz. Bu sayede çorbanızın besin değeri ve doyuruculuğu da artmış olacaktır.

Yoğurtlu Mercimekli Erişte Çorbası Besin Değeri

390 gramında 618 kalori bulunur. Protein, yağ, demir, lif ve kolesterol bakımından oldukça zengindir. Günlük protein ve lif ihtiyacının bir kısmını karşılar. Diyet listelerine eklenebilir fakat porsiyon alımına dikkat etmekte yarar var.