Ne Yersem Kilo Veririm Diyenler İçin Öneriler  

Aşırı kilo sağlığı tehdit eden durumlardan biridir. Kilosundan memnun olmayan kişiler diyete başvururlar. Bu nedenle diyette ve kilo vermeye uygun besinler tüketmek önemlidir. Ne yersem kilo veririm diyenler için o mucizevi besinleri inceleyelim:

 

Aşırı kilo sağlığı tehdit eden durumlardan biridir. Kilosundan memnun olmayan kişiler diyete başvururlar. Bu nedenle diyette ve kilo vermeye uygun besinler tüketmek önemlidir. Ne yersem kilo veririm diyenler için o mucizevi besinleri inceleyelim:

Kilo Vermeyi Destekleyen Mucizevi Besinler

  • Yumurta

Diyet listelerinin vazgeçilmez besinlerinden biri olan yumurta yüksek oranda protein kaynağıdır. Kahvaltıda haşlanarak yenen yumurtanın bağırsak rahatlatıcı özelliği vardır. Başka bir alternatif olarak yağsız sebzeli omlet hazırlayabilirsiniz. Bu besin her ne kadar faydalı olsa da kontrollü olarak tüketilmelisiniz.

  • Somon

Yüksek protein içeren besinlerden biridir. Sağlıklı yağlar içerir. Tok tutmaya yardımcı olur. Diyet yaparken yeşillikler ile tüketilmesi önerilir.

  • Tavuk

Tavuk, proteince zengin bir besindir ve tok tutup bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı olarak ızgara, haşlama ve fırında pişirebilirsiniz. Salatanıza bir miktar ekleyerek salatanızı hem doyurucu hem de besleyici hale getirebilirsiniz.

  • Yeşil Mercimek

Etle arası olmayan ya da hiç tüketmeyenler için yeşil mercimek önerilen besinlerden biridir.  Demir ve protein kaynağıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif vardır ve bu da metabolizmada önemli rol oynar. Uzun süre tok tutucu özelliği ile yemeklerde ve salatalarda tüketilebilir.

  • Yoğurt

İçeriğindeki protein sayesinde uzun süre tok tutmayı sağlar. Göbek ve vücudun diğer bölgelerindeki yağların yakımını kolaylaştırır.

  • Acı Biber

Acı biber kişiye enerji veren besinlerden biridir. Mide problemi yaşamayan kişiler tüketebilir.  Bağırsakları harekete geçirir ve göbek çevresindeki yağların erimesine de katkı sağlar.

  • Elma

Diyet listelerinde en çok görünen besinlerden biridir. Kalorisi düşüktür. Lif ve posa oranı yüksektir. Ara öğünlerde yoğurt ya da süt yanında tüketilebilir.

  • Maydanoz

Başta ödem atıcı özelliğiyle bilinir. Yağ yakımını kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Salatalarda, omletlerde hatta tek başına bile tüketilebilir.

  • Kuru Kayısı

Ara öğünlerde kahve ya da bitki çaylarının yanında en çok tüketilen besinlerden biridir. Lif bakımından zengindir. Metabolizma hızlandırıcı özelliğiyle zayıflama dönemine yardımcıdır.

  • Avokado

Günün her öğünü tüketilebilen besinlerden biridir. İçeriğinde sağlıklı yağlar barındırır. Kahvaltılarda yumurta ile, ara öğünlerde salata ve ana yemeklerde tercih edilir. Ara öğün alternatifi için smoothie hazırlayabilirsiniz.  Yağ yakınında etkisi büyüktür.