Hamileler Diyet Yapabilir Mi? Nelere Dikkat Etmeli?

Hamilelik dönemi oldukça zorlayıcı ve anne için sıkıntılı geçen bir süreçtir. Ne yapması ve nasıl davranması gerektiği hakkında detaylı bilgiye erişim sağlamak bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler, hususunda bilgi sahibi olmak anne ve bebek sağlığı açısından büyük bir önem taşır.

Hamilelik dönemi oldukça zorlayıcı ve anne için sıkıntılı geçen bir süreçtir. Ne yapması ve nasıl davranması gerektiği hakkında detaylı bilgiye erişim sağlamak bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler, hususunda bilgi sahibi olmak anne ve bebek sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Anne adayı bu hassas dönemde kabullenme süreci ve kendini ve bebeğini korumak adına yeni araştırmalara girebilir. Hamilelikte bilinçli davranmak anne ve bebek sağlığı için yararlı olur.

Gebelik döneminde sağlıklı beslenmek ve basit egzersizler yapmak hem anneyi hem de bebeği rahatlatabilir. Gebelik dönemi diyet yapmak anne ve bebeği sağlıklı gelişimi bakımından ve bu süreci sorunsuz geçirmek için oldukça önemlidir.   Hamileler için uyulabilecek uygun diyet listeleri sayısız şekilde sunulurken, en doğru seçim uzman hekimden destek almak olur. Hamile annenin destek alabileceği eşi, ailesi ve arkadaşları en önemli faktörlerden biridir. Bu süreçte onun yanında olmaları duygusal ve fiziksel ihtiyaçları konusunda destek olmaları anne adayı için oldukça önemli bir durumdur.

Hamilelik Döneminde Nelere Dikkat Etmek Gereklidir?

Anne adayları ilk başta bilinçli bir beslenme düzeni kurmalıdır. Bebeğe ve kendi bu dönemde iyi gelebilecek vitamin, mineral ve birçok takviyeye ihtiyaç duyabilir. Bunları sadece takviye giderici ilaçlardan alması sağlıklı bir gelişim için yeterli gelmeyebilir. Yeme düzeni başta olmak üzere hamileler için düzenlenen egzersiz türlerinden de destek alabilir.  Hamilelikte neler yapılabilir?  Bu hakkında kısa bir liste ile yardımcı olabiliriz.

  • A ve B grubu vitaminler, Çinko, MAGNEZYUM, C ve D vitaminleri, Kalsiyum, Demir, E vitamini, Folik Asit, İyot, Omega 3 içeren besinler tercih edilebilir.
  • Beslenme uzmanının uygun gördüğü bir beslenme tablosu ile birlikte diyete başlanmalıdır.
  • Beslenme uzmanının tavsiyeleri üzerine ve hamileliğin ilerleyiş sürecine göre mutlaka uygun sporlara başlanması uygun olur.
  • Yürüyüş, yüzme, yoga ve Pilates) hamileler için en uygun sporlardır bu sporlardan yararlanabilir.
  • Psikolojik olarak alacağı destekle birlikte bebeğin ve annenin sakin geçireceği hamilelik dönemine yardımcı olacaktır.
  • Hamilelik döneminde annenin klasik müzik dinlemesi bebeği sakinleştirmek için ideal seçimlerdendir. Annenin alacağı her eğitim bilinçli olarak geçirdiği hamilelik dönemi sağlıklı dünyaya gelecek bir bebek demektir.
  • Hamile bir anne eğer ilaç kullanması gerekiyorsa doktor kontrolünde bilinçli bir şekilde kullanması tavsiye edilir.

Hamilelik döneminde yetersiz beslenmek bebekte zihinsel ve zihinsel gelişim bozukluklarına, düşük doğum ağırlıklı ve prematüre bebek doğumlarına, ödeme, gebelik zehirlenmesine, kemik dokusu bozukluklarına ve kansızlığa sebebiyet verebilir. Bu yüzden hamilelik döneminde beslenme büyük öneme sahiptir.