Online Pilates Eğitimi

Evinde spor yapmak isteyenlerin tercih ettiği online pilates eğitimi oldukça faydalı bir aktivitedir. Yüz yıllık bir geçmişi bulunan pilatesin avantajları saymakla bitmez. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi iyi hale sokacaktır.

 

Evinde spor yapmak isteyenlerin tercih ettiği online pilates eğitimi oldukça faydalı bir aktivitedir. Yüz yıllık bir geçmişi bulunan pilatesin avantajları saymakla bitmez. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak sizi iyi hale sokacaktır. Güneşi pilates ile selamlamak gün içerisinde sizin daha enerjik olmanızı sağlar.

Pilates egzersizine başlamak için ilk olarak rahat bir tayta ve sporcu atletine ihtiyaç duyulur. Konforlu giyecekler kolay bir şekilde hareket etmenizi sağlar. Pilates pozisyonları vücudun doğal duruşunun korunması için yapılır. En yaygın pilates pozisyonlarından birisi, omurgaların dışa doğru gergin bir şekilde durması ile arkaya uzanmaktır. Bu hareket vücudun gergin kemiklerin birbirinden ayrılarak daha esnek yapıda olmasını sağlar. Bir bacağınızı el yardımı ile karnınıza çekerek diğer bacağınızla yarım ay hareketleri yapmak bacak esnekliğinizi artırır. 

Online Pilates Eğitimi ve Avantajları

 

Geleneksel bir meditasyon olan pilatesin geçmişi yüz yılı geçmiştir. Küçük yaşlarda pilatese başlamak vücudun daha gergin olmasını sağlar, böylece ileriki yaşlarda spora başlamak zor olmaz. Güne pilates eğitimi ile başlamak yaşamınızdaki zihinsel problemleri aşmanıza yardımcı olabilir. Online pilates eğitimi avantajları şu şekildedir;

  • Nefes ve denge sistemini düzenlemeye yardım eder
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek sunar.
  • Daha fit bir vücut vadeder.
  • Kan akışını hızlandırmada yardımcıdır.
  • Kalp krizi riskini azaltmada etkilidir.
  • Uyku problemlerini düzenlemeye yardım eder.
  • Karın kaslarınızı güçlendirmede etkilidir.
  • Bel ağrılarını hafifletebilir.

Hamilelik Sonrası Pilates Yapmak

Hamilelik döneminde kilo alan kadınların kilo vermesi oldukça zor olabilir. Doğumdan sonra ağır sporlar yapmak oldukça tehlikelidir. Pilates ağır aletlerle yapılmadığı için oldukça kolaydır. Pilates eğitimleri omurganın doğal duruşunu en iyi şekilde koruyarak kamburluğa engel olabilir. Pilatesin faydalarını ve avantajlarını hızlı bir şekilde görmek için hem sistemli hem de disiplinli şekilde çalışmak gerekir. Düzenli yapılan pilates vücutta bulunan tüm kasları çalıştırdığı için görmezden geldiğiniz kasların bile geliştiğini görmeniz mümkündür.

 

Online Pilates Tehlikeli mi?

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte online eğitimler de arttı. Özellikle egzersiz ve spor alanında online dersler çokça tercih ediliyor. Online pilates de bunlardan biri. Peki bu aktivite zararlı mı ya da tehlikeli mi bir bakalım.

Bu pilates türü elbette zararsızdır. Yeter ki dikkatli bir şekilde istenen hareketleri yapın. Bunun dışında size bir zarar vermez.