Hangi Üniversite Bölümleri Talep Görüyor?

YKS'nin açıklamasından sonra öğrenciler, tercih döneminin heyecanını yaşıyor. Pek çok bölümün tercihleri ​​duruma göre değişiyor. Ama birkaç bölüm sundukları iş imkanlarıyla tercih ediliyor.

YKS'nin açıklamasından sonra öğrenciler, tercih döneminin heyecanını yaşıyor. Pek çok bölümün tercihleri ​​duruma göre değişiyor. Ama birkaç bölüm sundukları iş imkanlarıyla tercih ediliyor. Peki, hangi üniversite bölümleri talep görüyor? İşte, tüm ayrıntılar...

Hemşirelik Bölümü

Hemşirelik Bölümü YKS'nin en çok talep gören bölümüdür. Sağlık sektöründe her zaman iş bulunabileceği gerçeği göz önüne alındığında, Hemşire olmayı seçmek öğrencilerin çoğunluğu için açıkça akıllıca bir kariyer seçimidir. Dersleri Tıp Bölümü'ne göre daha basit olması ve atamaları fazla olması nedeniyle birçok kişi Hemşirelik bölümünü tercih etmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda bilgisayar mühendisliği alanına olan ilgi artmıştır. YKS'deki sayısal bölümler arasında Bilgisayar Mühendisliği bölümü, bilgisayar programlama ve yazılım alanlarında kapsamlı eğitim verdiği için talep gören bir bölümdür.

Tıp Bölümü

Birçok öğrencinin Tıp Bölümünden mezun olma hayali vardır. Tıp Bölümü hem yüksek bir sosyal statüye hem de yüksek bir mali başarıya sahip olduğu içindir. Ek olarak, bu bölümün mezunları mükemmel bir iş bulma potansiyeline sahiptir. Örneğin, Tıp mezunları  TUS sınavına girerek istedikleri tıp alanında uzmanlaşabilir. Ayrıca, özel ya da kamu sağlık kuruluşlarında da iş bulabilirler.

Diş Hekimliği Bölümü

Öğrenciler arasında en çok talep gören bölümlerden biri de  Diş Hekimliği bölümüdür. Diş Hekimliği mezunları da aynı Tıp bölümü mezunları gibi DUS sınavına girerek çeşitli alanlarda uzman olabilirler. Ayrıca, Diş Hekimliği bölümünün iş olanakları oldukça geniştir.

Ebelik Bölümü

En çok talep gören bölümlerden bir diğeri de Ebelik bölümüdür. Devlette atanma ihtimalinin yüksekliğiyle Ebelik bölümü tercih edilmektedir. Hemşirelik bölümünü yapamayanlar Ebelik Bölümünü seçmeleri sonucunda da bu bölüme yoğun bir talep görülmektedir.

İşletme Bölümü

Yıllar önce İşletme bölümü eskisi kadar rağbet görmese de şimdikinden çok daha fazla talep görürdü. Bu programdan mezun olanlar büyük küçük her şirkette iş bulabiliyorlar. Yabancı dil eğitimi bölümleri özellikle bu alanda giderek daha fazla rağbet görmektedir.

Hukuk Bölümü

Öğrenciler, çok sayıda iş fırsatı ve yüksek maaş nedeniyle sıklıkla Hukuk bölümünü seçmektedir. Hukuk bölümü maddi imkanların yanı sıra sosyal statüsünün yüksek olmasından dolayı talep görüyor.