Kabakla Yapabileceğiniz Leziz Yemek Tarifleri

Bildiğiniz gibi kabak eski dönemlerden bu yana en sevilen sebze türlerinden biridir. Farklı stillerde birçok tarif içinde yer alan bu sebze ile oldukça lezzetli yemekler hazırlanıyor. Bu makalemizde de sizler için kabakla yapabileceğiniz leziz yemek tarifleri paylaşacağız.

 

Bildiğiniz gibi kabak eski dönemlerden bu yana en sevilen sebze türlerinden biridir. Farklı stillerde birçok tarif içinde yer alan bu sebze ile oldukça lezzetli yemekler hazırlanıyor. Bu makalemizde de sizler için kabakla yapabileceğiniz leziz yemek tarifleri paylaşacağız. Hem sağlıklı hem de lezzetli kabak ile çok sayıda yeni tarif deneyebilirsiniz. Enfes lezzetleri ile servise sunulan mis gibi kabak yemekleri;

  • Kabak dolması
  • Kabak şayan
  • Kabak çintmesi
  • Yumurtalı kabak
  • Kabak mücver
  • Fırında sütlü kabak
  • Kabak kavurma
  • Kabak sote
  • Kıymalı kabak sandal
  • Kabaklı cacık

Her mevsimde tüketilmesi gereken lezzetli sunumlarıyla kabak yemeği evliya yemeği olarak nitelendirilen en sağlıklı sebze yemeği seçeneklerindendir.

Kabakla Yapılan Yemekler

Sayısız tarif arasından deneyebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız kabak mücver hem çocukların hem de büyüklerin damak zevkine hitap eden yapıdadır. İçine karıştırılan lezzetli harçlar ile yedikçe yenesi gelinen mücver ister evde ister lokantada denenebilecek sunumlardandır. Sulu kabak yemeği annelerimizin en meşhur sebze yemeklerindendir. Tatlımsı lezzetiyle hafızalardan sinmesi zor olan kabak yemeğinin içine kıyma ekleyerek de deneyebilirsiniz. Böylece çok daha lezzetli bir servis hazırlayabilirsiniz. Bu lezzete çocuklarda çok bayılacaktır.  Kabak sandal son yıllarda en sevilen ve en çok tercih edilen kabak yemeği tarifleri arasında yerini korumaktadır. Özellikle hanımların gün sunumları içinde denk gelebileceğiniz kabak sandal kıymalı olduğu gibi peynirli iç harcı ile de denenebilecek en çılgın tariflerdendir.

Kabak Yemeklerinin Yanında Ne İkram Edilebilir?

Kabak her yörenin lezzetli tarifleri ile şekillendirilmesi kolay ve enfes seçeneklerindendir. Sağlık yönünden oldukça faydalı olan kabak ile denenebilecek sayısız tarif bulunuyor. Kabaklı servislerin yanında ikram edilebilecek pilav ve ayran sunumu her zaman en yakışan seçenekler olarak tercih edilir. İster kızartmalı tarifler olsun ister de sulu yemekler olsun bulgur pilavı ve ayran ( cacık ) seçilebilecek en ideal alternatiflerdir. Şahane sunumları ve enfes lezzetleri ile kabak yemekleri tarifleri deneyebilir ve sofralarınızı şenlendirecek eşsiz sunumlar oluşturabilirsiniz. Tüm çeşitleri ile farklı stillerde kabak yemeği seçeneklerini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.