Lezzetli Bir Bezelye Yemeği İçin Püf Noktalar

Bezelye yemeği son derece lezzetli olması ile sevilen ve sık pişirilen yemekler arasında yer alır. Mevsiminde taze olarak pişirilebileceği gibi temizlenip dondurucuya koyulan bezelyeleri de her mevsim tüketmek mümkün olur

 

Bezelye yemeği son derece lezzetli olması ile sevilen ve sık pişirilen yemekler arasında yer alır. Mevsiminde taze olarak pişirilebileceği gibi temizlenip dondurucuya koyulan bezelyeleri de her mevsim tüketmek mümkün olur. Bezelye mevsiminde taze olarak alabilir ve dondurucuya koyarak ailenizin sağlıklı beslenmesi için pişirebilirsiniz. Lezzetli bir bezelye yemeği için püf noktaları bildiğiniz takdirde yemeğinizin lezzeti ile takdir toplayabilirsiniz.

Sebze yemekleri arasında olan bezelyeyi etli, tavuklu ve sade olarak da pişirebilirsiniz. Bu konuda seçim sizin damak zevkinize kalmış. Genelde etli olarak tercih edilmekle birlikte tavuk göğsü ile de çok lezzetli olduğunu bilmelisiniz. Yemeğinizin lezzetli olması için içine havuç ve patates eklemeyi unutmamalısınız.

Bezelye Yemeği Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türk mutfağının klasikleri arasında yer alan bezelye yemeği pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunur. Bunları pek çok ev kadını bilmekle birlikte yeni yemek yapmaya başlayan kişiler için buradan belirtmekte fayda var. Belirttiğimiz noktalara dikkat ederek yemeğinizi pişirin ve yiyen kişilerden övgüler almaya hazır olun.

  • Soğanı hafif kavurun
  • Havuç ve patatesi az kavrulmuş soğana ekleyerek onlarında bir miktar kavrulmasını ve pişmesini sağlayın
  • Yemeğe lezzet katması için biber salçası ve domates salçasını eşit oranda koyun
  • Yemeğin tuzunu en baştan atmayın. Pişmesine yakın atın ki suyunu çektiğinde tuzlu bir tadı olmasın
  • Bezelye çabuk pişen bir sebzedir bunun için ocakta fazla tutmayın

Bezelye Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

Yemeklerin lezzetli olmasını sağlayan en önemli nokta tam kıvamında pişmesidir. Bezelye yemeği pişme süresi ortalama olarak 30, 40 dakika arasıdır. Süreyi bezelyenin tadına ve iriliğine göre kendiniz ayarlamalısınız. Yemeğinizin pişme derecesini anlamak için tadına bakmak pratik ve yöntemdir. Bunun yanında sebzelere çatal batırarak da pişme derecesini anlamanız mümkün olur.

Çatalı rahatça batırdığınız takdirde yemeğinizin pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Bütün yemeklerinizin lezzetli olması için kısık ateşte pişirmeye önem vermelisiniz. Soğanı, etinizi ve sebzelerinizi de kısık ateşte kavurduktan sonra suyunu eklemelisiniz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısmalı ve sebze ile suyun özdeşleşmesine izin vermelisiniz. Bezelye yemeğiniz piştikten sonra üzerine karabiber ekleyi unutmayın