Patlıcan Musakka Yapımında Püf Noktalar

Patlıcan musakka lezzetli iç harcı ve muazzam görseli ile dünya genelinde sevilen kaliteli servis sunumlarındandır. Yanında eşlik edebilecek buz gibi ayran ve meyhane pilavı ile tüketimi unutulmayacak yemek tarifleri arasında yer alır.

 

Patlıcan musakka lezzetli iç harcı ve muazzam görseli ile dünya genelinde sevilen kaliteli servis sunumlarındandır. Yanında eşlik edebilecek buz gibi ayran ve meyhane pilavı ile tüketimi unutulmayacak yemek tarifleri arasında yer alır. Ev yemekleri tarifleri diye arama yapıldığında patlıcan musakka, isminin ilk sıralarda yer aldığı gözlemlenebilir. Bu yazı içeriğinde patlıcan musakka pişirmenin püf noktaları ve patlıcan musakka nasıl pişirilir hakkında gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Patlıcan Musakkanın Püf Noktaları

Damaklarda ve hafızada silinmesi zor izler bırakan patlıcan musakkanın püf noktaları malzemelerin kalitesini ve hazırlık aşamalarını kapsar. Uygun patlıcan seçimi, hazırlık aşaması, pişirme süresi gibi detaylar musakkanın lezzetini veren en temel püf noktalarıdır. İç harcı hazırlığı eksiksiz ve ölçülü şekilde hazırlanmalıdır. Lezzetli bir patlıcan musakka yapımında en önemli detay hazırlanan patlıcanların acısını aldırmak için tuzlu suda bekletmek ve yağ çekiş düzeyini en aza indirecek kurulama işlemidir. Patlıcan musakka yapımı için gerekli malzemeler şu şekildedir.

  • Orta boy dolmalık patlıcan
  • Kıyma
  • Biber
  • Domates
  • Soğan
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • Salça
  • 1 bardak ılık su

Patlıcan Musakka Yapım Aşamaları

Patlıcan musakka için hazırladığımız dolmalık patlıcanların halka şeklinde güzel bir şekilde doğranması ve tuzlu suda bekletilmesi yemeğin en önemli aşamalarındandır. Acısı çıkana dek tuzlu suya bekletilen patlıcanlar kurulamak için temiz bir kurulama bezi seçimi yapılmalıdır. Kurulanan patlıcanları kızgın yağda iyice kızarıncaya kadar bekletmek ve sonrasında kullanılacak tencere düzgün bir şekilde dizmek gerekir. iç harcı için kıymayı kavurmaya ayrı bir kaba alıp, biraz kendine gelen kıyma harcının içine soğan ve bir eklenerek iyice kavrulmalıdır.

Bu malzemeler iyice kavrulduktan sonra sırasıyla salça domates ve baharatlar eklenmelidir ve kısık ateşte kavrulmaya bırakılmalıdır. Hazırlanan harç tencereye dizilen patlıcanların üzerine güzelce yayılır. Ve üzerine 1 su bardağı ılık su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tam kıvamında pişirilen patlıcan musakka servis tabağına alınarak, yanında sunulabilecek pilav ve ayran seçeneği ile şekillendirilebilir. Şahane lezzeti ile patlıcan musakka deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyebiliriz.