Öfke Nöbeti Hastalığı
Öfke, yoğunluğu hafif semptomlardan aşırı öfkeye kadar değişen bir ruh halidir. Öfke nöbetleri, öfkenin kontrol edilemediği ve aşırı derecede kendini gösterdiği durumlardır.
Öfke, yoğunluğu hafif semptomlardan aşırı öfkeye kadar değişen bir ruh halidir. Öfke nöbetleri, öfkenin kontrol edilemediği ve aşırı derecede kendini gösterdiği durumlardır.
Aşırı öfkelenme durumu, genelde kısıtlanmalardan ve haksızlıklardan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden öfke nöbeti aniden ortaya çıkabiliyor. Yaşanılan öfke nöbeti süreleri kişiye göre değişiyor.
Öfke Nöbeti Neden Olur?
Öfke nöbeti sıklıkla çocuklarda görülür. Hayatında yaşadığı kötü olaylardan ötürü, çocukta travmatik krize neden olur. Eğer ki çocuk, okulda haksızlığa, kötü sözlere ve küçümseme gibi durumlara maruz kalmışsa, büyüdüğünde zaman zaman öfke kontrolsüzlüğü yaşar. Ayrıca, bir çocuğun ebeveynleriyle kötü ilişkileri, kötü muamele görmesi ve yeterince ilgi görmemesi, yetişkinlikte öfke nöbetlerine neden olabilir.
Öfke nöbetleri bazı hastalıklardan da kaynaklanabilir. Öfke nöbetleri, diyabet, hipertansiyon ve epilepsi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklarla ilişkisi bulunur. Bayılma genellikle epilepsinin karakteristik bir semptomudur. Ancak, bazı insanların öfke nöbetleri karakteriyle ilgilidir. Öfke nöbetleri ayrıca yeterince serotonin hormonu üretememesinden de kaynaklıdır.
Öfke Nöbeti Belirtileri
Öfke nöbetinde bulunan belirtiler arasında şunlar bulunuyor;
-Fazlasıyla stres ve gerginlik.
-Kalp atışında yaşanan dengesizlik.
-Kan akışındaki basıncın yüksek olması.
-Dengesiz nefes alıp verilmesi.
-Şiddete karşı eğilim gösterilmesi.
-İletişimde sıkıntılı aksamalar yaşanması.
-Sabırsızlıkla beraber yaşanan stres durumu.
-Bağırarak iletişim kurmak.
Öfke Nöbeti Çocuklarda Nasıl Olur?
Hem yetişkinler hem de çocuklar kontrol edilemeyen öfke ve kaygı yaşayabilir. Öfke nöbetleri, iki yaşındaki çocuklar için yaygın bir sorundur. Yürümeyi öğrenen çocukların dil gelişimi bu süre zarfında hızlanır. Böylece, bağımsız harekette bulunan çocuklar farklı deneyimler kazanır. Ancak bazı çocuklar, istenen eylemi yapmadıkları için öfkelenebiliyorlar. Fiziksel durumlar yapılmadığında çocuklarda öfke nöbetleri de meydana gelebilir. Yeterince yemek yemeyen, uyuyamayan çocuklar da öfke nöbetleri yaşanabilir.
Öfke Nöbetini Önlenme Yöntemi Nasıldır?
Öfke nöbeti önlenmediği zaman kişiler, giderek daha çok yalnız kalır ve öfkelenme düzeyleri yükselir. Bu durumda, öfke kontrolü ile ilgili tedaviler son derece önemlidir. Öfke kontrolü, psikoterapi tekniklerinin kullanılmasını gerektirir. Bu prosedürle semptomları belirlemek, öfke azaltmak için işe yarayan tedavi yöntemidir.