Regl Döneminde Spor

Regl zamanında yaşanılan duygum durum değişimleri yüzünde kramp, ağrı ve halsizlik ortaya çıkıyor. Bu yüzden, spor yapılarak regl ağrılarını dindirebilirsiniz. Regl döneminde çokça zamanınız olacağı için günde bir saat spor yapmak size iyi gelecektir.

Regl zamanında yaşanılan duygum durum değişimleri yüzünde kramp, ağrı ve halsizlik ortaya çıkıyor. Bu yüzden, spor yapılarak regl ağrılarını dindirebilirsiniz. Regl döneminde çokça zamanınız olacağı için günde bir saat spor yapmak size iyi gelecektir. Spor, daha iyi hissetmenize, hormonlarınızı dengeli olmasına ve hatta regl dönemindeyken şişkinliği iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Uygun egzersiz tekniklerini seçerek fazla efor harcamadan spor yaparken zihninizi çalıştırabilirsiniz.

Endorfinler egzersiz sırasında salınır ve ağrıyı azaltır ve kimyasal dopamini artırır. Ağrıyı azaltma açısından, beta endorfin olarak bilinen bir türün de ağrı kesiciler kadar etkilidir. Egzersiz ayrıca enerjinizi artırabilir, kan dolaşımını iyileştirebilir ve kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayabilir. Açıkçası spor, tüm bu faydalarının yanı sıra zihniniz ve psikolojiniz için de harikadır.  Kendinize bakmak size daha fazla enerji verebilir. Vücudunuzun fiziksel aktivitesi ayrıca regl yüzünden kas, sırt, bel ve göğüs ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Regl Döneminde Hangi Egzersizler Yapılır?

Regl dönemindeyken egzersiz yapmak söz konusu olduğunda, uzmanlar fazla zorlamayacağınız egzersizleri yapılmasını öneriyor. CrossFit veya diğer yorucu, yüksek etkili egzersizleri denemek için en iyi zaman olmasa da, sahilde veya parklarda yürümek veya koşmak regl ağrısını dindirebilir. Evde kalmak istiyorsanız, yoga ile  vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Sonuç olarak, sizi neyin iyi hissettireceğini zaten biliyorsanız, bunları gözden geçirebilirsiniz.

Regl Döneminde Vücudunuzun İsteklerini Önemseyin

Farklı bir regl dönemi deneyimi yaşamanız mümkündür. Bu nedenle vücudunuza dikkat etmek ve isteklerini önemsem çok önemlidir. Regl dönemlerinin yoğun olduğu günlerde egzersiz yaparken tempolu koşu enerjinizi tüketir. Başka bir regl zamanında kısa bir yürüyüş yaparak enerjinizi boşa harcamak istemeyebilir ve vücudunuzu fiziksel olarak zorlamayı tercih edebilirsiniz.

Regl dönemindeyken spor yapmak çok ilginç ve yorucu gibi gelebilir. Ancak bir kez denedikten sonra, size iyi hissettirdiğinde bunu düzenli bir alışkanlık getirmek istediğinizi fark edeceksiniz. Ayrıca, genellikle 3 ile 8 gün arasında süren regl döneminiz boyunca egzersiz programınızı bu  günlere göre değiştirebilirsiniz.

İlk gün çok ağrınız ve kanamanız varsa kısa bir yürüyüşler yapabilirsiniz. Kendinizi çok daha iyi hissettiğinizde ve vücudunuz hazır olduğunda, regl döneminizin üçüncü gününde esnemek için yoga egzersizini deneyebilirsiniz. Kendi programınızı takip etmek zorunda hissetmemek için planlar yapmak çok önemlidir.