İş Stresinin Önüne Geçin

İş yerindeki stres, hayatlarımızı ele geçirecek kadar çok güçlüdür. Bu yüzden iş yoğunluklarına bağlı olarak, sürekli bir yerlere yetişmek için stres baş gösterir. Bu durum, panik atak sorununa kadar yol açabiliyor.

İş yerindeki stres, hayatlarımızı ele geçirecek kadar çok güçlüdür. Bu yüzden iş yoğunluklarına bağlı olarak, sürekli bir yerlere yetişmek için stres baş gösterir. Bu durum, panik atak sorununa kadar yol açabiliyor. Bu koşullar, özellikle acil işlerin yetiştirilmesi için, stres seviyemizi artırabilir. Bu stresin öneminden şüphe ediyorsanız, devam etmesi halinde zihinsel ve fiziksel sağlığınıza zarar verebileceğini bilmelisiniz. İşinizden zevk alsanız bile ister istemez iş stresi yaşayacaksınız ama bunun önüne geçmek için yapabileceğiniz birçok etken var.

İşinizin Hangi Yönden Kötü Etkiler Bıraktığını Çözün

Çözüm bulunması ne kadar zor gibi görünse de, sizi nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Günü duygusal olarak tükenmiş ve karamsar hissederek bitiriyorsanız buna bir çözüm bulmak için, harekete geçmelisiniz. Vücudunuz ve zihinsel sağlığınız, uzun süre yönetilmeyen strese maruz kalmaktan büyük zarar görebilir. Öncelikle işinizin üzerinizde yarattığı baskı ve stresin nedenini çözün. Stresten kaynaklı, birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Aşağıdaki stresten kaynaklanan sorunlara sahipseniz, bunun için hızlı çözümler üretebilirsiniz.

-Enerjinin yüksek olmaması ve bitkinlik.

-Beslenme konusunda dengesizlik.

-Sürekli devam eden baş ağrısı.

-Kalbin, olduğundan daha çok hızlı atması.

Stresin Sorunlarını Not Edin

Stresten kaynaklanan sorunları teşhis etmişseniz ardından, iş ve gündelik hayatınızdaki stres etkenlerini not edebilirsiniz.

-Kendini sürekli bir baskılamanın içinde hissediyor musun?

-İşinizden dolayı kendi hayatınızla ilgilenemiyor musunuz?

-Yapacağınız işi başaramamaktan korkuyor musunuz?

-İş yerindeki arkadaşlarınızın size karşı davranışları nasıl?

Bu ve benzeri soruları kendinize sorarak cevap verin. Daha sonra nasıl hisler bıraktığına dair farkındalık ve çözüm üretin.

İşiniz Yoğun Olsa Bile Kendinize Vakit Ayırın

İşlerinizde yoğun olsanız bile,  kendinize vakit ayırdığınızda, yorgunluğun ve tükenmişliğin önüne geçmenize yardımcı olur. Evden çalışıyorsanız, bu durumu fırsata çevirebilirsiniz. Böylece sürekli bilgisayar başında vakit geçirmekten de kurtulursunuz. Normal iş yerinde olduğu gibi evde çalıştığınızda da öğlen molaları verebilirsiniz. Bu mola sırasında, vaktinizi kaliteli olarak değerlendirme şansı olur.

Bu kısa molalar sayesinde daha rahat çalışabileceksiniz. İşle ilgili düşüncelere ara vermek de çok önemlidir, bu nedenle boş zamanlarınızda işle ilgili durumları kontrol etmekten kaçınmaya çalışın.